Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα παρά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα παρά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Καλό άνοιγμα για τις αγορές της Ευρώπης με τον DAX να δοκιμάζει και πάλι τις 13.000 μονάδες. Το ΧΑ όμως ξεκίνησε διστακτικά κυρίως λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων. Η είδηση για τις ΑΠΕ και όσα επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα είναι επίσης στο επίκεντρο, ενώ περιμένουμε το άνοιγμα των προσφορών για τη γραμμή 4 του μετρό.

Πιέζεται στο ξεκίνημα η ΕΥΔΑΠ, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΔΕΗ. Οι τράπεζες ισορροπούν και δοκιμάζουν λίγο υψηλότερα επίπεδα. Ξεχωρίζει από τις μικρές η Δομική Κρήτης λόγω εξόδου από την Επιτήρηση. Μεγάλος ο όγκος πάντως.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών σήμερα για τη γραμμή 4 του Μετρό θα τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών. Ήδη Άβαξ και Ελλάκτωρ έχουν ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα και στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες. Το έργο είναι ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Η Ελλάκτωρ υποχωρεί οριακά αλλά είχε μεγάλη άνοδο την Παρασκευή. Ενισχύεται άνω του 5% η Άβαξ.

Προφανώς και η αγορά προεξοφλεί ότι η γραμμή θα πάει στην Άβαξ, αλλά μπορεί να υπάρξει και μία μορφή συνεργασίας. Ίδωμεν…

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Με δύο επιστροφές στην κανονική διαπραγμάτευση ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση καθώς φεύγουν από την επιτήρηση Δομική Κρήτης και Pasal. Μακάρι να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των εταιρειών της συγκεκριμένης κατηγορίας και να βελτιώσουν τη θέση τους και άλλες.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στο +12,5% η μετοχή με μεγάλο όγκο 76 χιλ. τεμαχίων. Η τιμή στα 0,3560 ευρώ και η αποτίμηση στα 5,6 εκατ. ευρώ.

PASAL: Εδώ έχουμε και υποχρεωτική δημόσια πρόταση. Η εμπορευσιμότητα είναι περιορισμένη, αλλά δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου από το ΧΑ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση στον Κ.Ν): Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πάμφθηνη μετοχή. Άλλωστε όπως γράψαμε στο σχόλιο της Παρασκευής την αφαιρούμε με βαριά καρδιά. Η μόνη μας σκέψη αυτή την περίοδο και μετά από τέτοια καταστροφή είναι η προστασία του κεφαλαίου. Σε διαφορετικές εποχές ούτε και θα το συζητούσαμε.

Άλλωστε την παρακολουθούμε πολλά χρόνια και πάντα ήταν φθηνή και με υποαπόδοση. Βέβαια φέτος μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και έκτακτες συνθήκες, οι οποίες έχουν ευνοήσει όλες τις εταιρείες του κλάδου. Ίσως είναι η πρώτη φορά που πάει να διασπάσει την περιοχή των 3-3,20 ευρώ. Από το 2001 δεν το έχει ξανακάνει. Μακάρι…

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με άνοδο η μετοχή αλλά με μικρό όγκο και τα βλέμματα στραμμένα στον όγκο και στα κομμάτια που βγάζουν οι πωλητές. Αν φύγει και ο άλλος μεγάλος και αυτός είναι πολύ μεγάλος η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί.

ΔΕΗ: Σημαντική υποχώρηση άνω του 2,5% καταγράφει η μετοχή και βρίσκεται στα 5,0950 ευρώ με όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Το σημαντικό δεν είναι να παραμείνει μεταξύ 11-11,60 ευρώ η μετοχή. Το υψηλό το έγραψε πρόσφατα αλλά δεν μπόρεσε να διαφύγει ανοδικά. Συσσωρεύει καιρό και η συμπεριφορά της έχει βελτιωθεί. Χρειάζεται όμως να κάνει την υπέρβαση και να βοηθήσει και αυτή την αγορά.

MOTOR OIL: Πάει να βγάλει αντίδραση στο ξεκίνημα αλλά και πάλι ο όγκος είναι υψηλός. Η τιμή στα 8,84 ευρώ και απειλεί βέβαια τα χαμηλά που είχε γράψει μέσα στο ξέσπασμα της πανδημίας.

JUMBΟ: Προς τα 13 ευρώ οδεύει η μετοχή με τους αγοραστές να είναι λίγα σεντς υψηλότερα. Η αποτίμηση στα 1,78 δισ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης