Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας με «οδηγό» το ΑΕΠ της Κίνας και τις προσδοκίες για το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ

Κέρδη στις αγορές της Ασίας με «οδηγό» το ΑΕΠ της Κίνας και τις προσδοκίες για το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ
Με ρυθμό 4,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας στο γ΄τρίμηνο του 2020
Κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα και τις προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1,3% στις 3.366 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 23.671 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε κέρδη 0,8% στις 23.586 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,7% στις 3.312 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,9% στις 40.339 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, η υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος γεν, έναντι του αμερικανικού δολαρίου έδωσε ώθηση κυρίως στους τίτλους εταιρειών οι οποίες επικεντρώνονται στις εξαγωγές.
Στις ΗΠΑ, αισιόδοξη ότι, ένα νέο πακέτο στήριξης για τις επιπτώσεις της πανδημίας θα μπορούσε να νομοθετηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
Αν και αναγνώρισε ότι παραμένουν οι διαφορές με την κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump, δήλωσε, πως μία συμφωνία Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο στήριξης θα πρέπει να επιτευχθεί εντός των επόμενων 48 ωρών.
«Είμαι αισιόδοξη αν και έχουμε πάει πίσω σε όλα αυτά», είπε η Pelosi στο ABC.
Ωστόσο, με τον διαπραγματευτικό της εταίρο, τον υπουργό Οικονομικών Steve Mnuchin, στη Μέση Ανατολή έως την Τρίτη (20/10), μια συμφωνία φαίνεται να είναι μακρά, εκτιμά το Reuters.
Ο Λευκός Οίκος πρότεινε ένα πακέτο ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα για να στηρίξει τους Αμερικανούς που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Η Pelosi είπε ότι η προσφορά αυτή δεν ανταποκρίνεται σε μια σειρά τομέων, συμπεριλαμβανομένων των φοροαπαλλαγών για τους φτωχούς, της βοήθειας προς τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, την προστασία των εργαζομένων και την επιδότηση ενοικίου.
Επιμένει σε ένα πακέτο ενίσχυσης 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι Ρεπουμπλικανοί που ελέγχουν τη Γερουσία, ωστόσο, διστάζουν να ψηφίσουν ένα ακόμη πακέτο οικονομικής στήριξης.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell δήλωσε ότι η Γερουσία θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για μέτρα αρωγής συνολικού ύψους άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στοχεύσει συγκεκριμένους τομείς ανάγκης.

Κίνα: Ανάπτυξη 4,9% στο γ΄τρίμηνο του 2020

Με ρυθμό 4,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας στο γ΄τρίμηνο του 2020, την ώρα που οι υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη αγωνίζονται να ανακάμψουν από την πρωτοφανή ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ επιταχύνθηκε σε σχέση με το β΄τρίμηνο, όπου το ΑΕΠ είχε σημειώσει άνοδο 3,2%.
Οι αναλυτές ανέμεναν το κινεζικό ΑΕΠ στο +5,2% το γ΄τρίμηνο σύμφωνα με την Refinitiv.
«Το ριμπάουντ της κινεζικής οικονομίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με την ανάκαμψη να αποδεσμεύεται από την κρατική στήριξη», σχολιάζουν οι αναλυτές της Capital Economics.
H βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,8% στο γ΄τρίμηνο σε ετήσια βάση, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης