Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από την ανοσία της αγέλης στην… νοοτροπία της αγέλης – Κόπωση της κοινωνίας απέναντι στα μέτρα λόγω του κορωνοιού

Από την ανοσία της αγέλης στην… νοοτροπία της αγέλης – Κόπωση της κοινωνίας απέναντι στα μέτρα λόγω του κορωνοιού
Το φαινόμενο της κόπωσης, σωματικής και κυρίως ψυχικής απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοιού αρχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία διεθνώς
Το τελευταίο διάστημα ένα νέο φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις κοινωνίες ανά τον κόσμο.
Το φαινόμενο της κόπωσης, σωματικής και κυρίως ψυχικής απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοιού αρχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία διεθνώς.
Μετά τα οδυνηρά lockdowns που είχαν αναμφίβολα καταστρεπτικές συνέπειες στις οικονομίες, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν συμβάλλει στην κοινωνική αποξένωση και την φοβία που κυριαρχεί στις κοινωνίες… εύλογα και αναμενόμενα επήλθε κόπωση.
Πλέον οι πολίτες αμφισβητούν.
Μετά τα υποχρεωτικά lockdowns και τις υποχρεωτικές μάσκες… έρχονται τα πραγματικά γεγονότα που αλλάζουν τα δεδομένα.
Οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το λάθος της καθολικής καραντίνας στις οικονομίες και τις αποκηρύσσουν.
Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων τον γνωστό πλέον CDC αναφέρει ότι το 70% των ασθενών με κορωνοιό φορούσε μάσκα θέτοντας σοβαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της.
Μετά από όλα αυτά οι πολίτες αντιδρούν, διαδηλώνουν και στις δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι δεν πιστεύουν στον κορωνοιό.

Ο κορωνοιός υπάρχει αλλά οι αντιδράσεις κυβερνήσεων και πολιτών είναι ακραία υπερβολικές

Η άποψη που αρχίζει να κυριαρχεί και είναι αληθής είναι ότι ο κορωνοιός υπάρχει ως ιός αλλά κυβερνήσεις και οι επαγγελματίες υγείας έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο αναίτια, έχουν σπείρει τον πανικό, οπότε εύλογα οι κοινωνίες αμφισβητούν…
Ένα γεύμα με φίλους, μια οικογενειακή γιορτή, ο εκκλησιασμός, ακόμη και η συμμετοχή σε ένα μυστήριο θρησκευτικό τελεί υπό αιρέσεις.
Όλα αυτά επέφεραν εξαντλητική κόπωση στην κοινωνία, τα μέτρα κατά του κορωνοιού έχουν κουράσει.
Απέναντι σε αυτή την υπαρκτή ψυχολογική κόπωση κυβερνήσεις και επαγγελματίες υγείας τονίζουν ότι οι πολίτες αρχίζουν να γίνονται ανήσυχοι και απερίσκεπτοι.
Εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτεται ότι η τρομολαγνεία των κυβερνήσεων χρησιμοποιείται ως μέσο για να ελέγξουν τις κοινωνίες και για να μπορέσουν να τους επιβάλλουν τα μέτρα κατά του κορωνοιού.
Από τους πολίτες που αντιδρούν ανά τον κόσμο και δεν είναι λίγοι, τονίζεται ότι μεγάλα τμήματα των κοινωνιών έχουν φθάσει στα όρια των ψυχικών τους αντοχών.
Δεν μπορεί ο ελεύθερος άνθρωπος να ζει μονίμως υπό καθεστώς φόβου γιατί αυτό συμβαίνει τώρα.
Πάντως υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Εάν σήμερα διατυπώσεις μια διαφορετική άποψη από την επικρατούσα, αναφέρεις ότι όλα αυτά με τον κορωνοιό είναι υπερβολικά και θα πρέπει να τα αξιολογούμε με προσοχή… μέρος της κοινωνίας λόγω φόβου και χειραγώγησης αντιδρά, σε θεωρεί ανεύθυνο και αδαή.
Ανάλυση – σοκ του CDC Αμερικής: Το 70% των ασθενών με κορωνοιό φορούσαν μάσκα
Όμως το να ακούς κυβερνήσεις και επιστήμονες της δημόσιας υγείας να επιχειρηματολογούν αναιρώντας τα λεγόμενα τους εντός ολίγων εβδομάδων είναι φυσιολογικό.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συντηρούν το χάσμα μεταξύ απόψεων και επιτείνουν την αβεβαιότητα.
Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι ο κορωνοιός είναι ένας κοινός ιός, ο οποίος παρουσιάζεται σκόπιμα ότι είναι θανατηφόρος.

Πέθανε από κορωνοιό ή όταν πέθανε έφερε και τον κορωνοιό...

Θέλουν να τονίσουν ότι σε ποσοστό 80% των πολιτών ανά τον κόσμο που πέθαναν από κορωνοιό είχε υποκείμενο νόσημα.
Προϋπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Με βάση λοιπόν αυτή την ομάδα πολιτών έχει δοθεί υπερβολική διάσταση στον κορωνοιό, αποτελεί μια κοινή ίωση όπου η καθολική πλειοψηφία στο 98% είναι ασυμπτωματική ή δεν έχει καν κολλήσει τον ιό.
Η ανοσία της αγέλης μαζί με κάποια μέτρα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων είναι η σωστή επιλογή, όχι οι επιλογές που έχουν τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.
Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα.
Με τον φόβο και την τρομοκρατία, την τρομολαγνεία και την επιβολή μέτρων με αυστηρότητα για τον κορωνοιό… τα συστήματα υγείας των κρατών ανά τον κόσμο έφεραν σε δεύτερη μοίρα χρόνιες ή χιλιάδες άλλες παθήσεις.
Φθάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι μόνο από κορωνοιό μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος.
Όμως αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις άλλες ασθένειες, που είναι πολλαπλάσια θανατηφόρες από τον κορωνοιό υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί το πρόβλημα αυτών των ασθενειών εντονότερο στο μέλλον.

Σοβαρή υποσημείωση

Υπάρχουν πολλά περιστατικά που τονίζουν ότι τα νοσοκομεία στο πιστοποιητικό θανάτου αναφέρουν ότι απεβίωσε από κορωνοιό ενώ έχει πεθάνει από άλλη ασθένεια.
Υποκρύπτει δόλο και κίνητρα αυτή η τακτική πολλών ελληνικών νοσοκομείων αλλά και διεθνώς.
Όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι θάνατοι από 1,12 εκατ αντιστοιχούν στο 0,015% του πληθυσμού της Γης.   
Επίσης υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες υγείας που αναφέρουν γιατί δεν γίνονται μελέτες επί των νεκρών ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των παρενεργειών στον ανθρώπινο σώμα από τον κορωνοιό.
Μήπως γιατί πολλοί άνθρωποι απλά δεν έχουν πεθάνει από κορωνοιό;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης