Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brown (Βρετανία): Ζούμε τη χειρότερη οικονομική και πολιτική κρίση από το 1980 - Κάτι δεν πάει καλά στη διακυβέρνηση μας

Brown (Βρετανία): Ζούμε τη χειρότερη οικονομική και πολιτική κρίση από το 1980 - Κάτι δεν πάει καλά στη διακυβέρνηση μας
Ως το Νοέμβριο η Βρετανία θα έχει 1 εκατ ανέργους σε μικρές ηλικίες στην περιφέρεια - Ο Johnson δεν ασχολείται με τα σημαντικά προβλήματα
Την ανάγκη οι κυβερνήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αναζητήσουν ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας η οποίο αναμένεται ως το τέλος του χρόνου να βουλιάξει στην ανεργία και την αβεβαιότητα λόγω κορωνοΐού και Brexit εκφράζει με άρθρο του στον Guardian ο πρώην πρωθυπουργός Gordon Brown.
Ο Εργατικός πρωθυπουργός που διαδέχθηκε τον επίσης Εργατικό Tony Blair το 2007 και κυβέρνησε ως το 2010, αναφέρει ότι ως το Νοέμβριο η Βρετανία θα έχει 1 εκατομμύριο ανέργους οι οποίοι είναι στις παραγωγικές ηλικίες των 20 – 40 ετών.
Παραθέτοντας τα στοιχεία του Alliance for Full Employment, η υγειονομική κρίση του 2020 δημιούργησε  τη χαμένη γενιά του covid η οποία μπορεί να συγκριθεί με αυτή του 1980 και της Youth Training Scheme (YTS) .
«Τώρα όπως και τότε η ανεργία των νέων σε πόλεις στα βόρεια της χώρας, όπως τα Μίντλαντς, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία θα υπερβεί το 20%. Για το λόγο αυτό οι νέοι ζητούν τη συνεργασία των τοπικών αρχών με την κεντρική κυβέρνηση για να τους βοηθήσουν.
Όμως αυτό αποδεικνύεται δύσκολο και ο Covid κατάφερε να το αποδείξει. Το έθνος μας πάσχει από μια άλλη ασθένεια εκτός του κορωνοΐού. Είναι ένα μοιραίο ελάττωμα στον τρόπο που κυβερνούμε αυτόν τον τόπο και  πρέπει τώρα να βρούμε τη θεραπεία» υπογραμμίζει.
 
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο διχασμένο και πιο πολωμένο από ποτέ

Στην ουσία ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάζει την απομάκρυνση της κυβέρνησης Johnson από τα σημαντικά προβλήματα των Βρετανών λέγοντας «βρισκόμαστε στο βασίλειο μιας φάρσας» καθώς κανείς στο Κοινοβούλιο δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα.
Επτά μήνες μετά την έναρξη της  κρίσης του κορωνοΐού, οι περισσότεροι δήμαρχοι επικοινώνησαν με τον Boris Johnson λιγότερο από μια φορά. Ακόμα και ο συντηρητικός δήμαρχος των West Midlands, Andy Street, έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό γι αυτό.
Την ώρα που το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και έχουν ζητήσει βοήθεια από την κεντρική εξουσία κανείς δεν έχει ασχοληθεί για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Ο Boris Johnson δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι σύντομα θα είναι αδύνατο να συγκρατήσουμε το πολυεθνικό μας Ηνωμένο Βασίλειο με διακριτικά έθνη και περιοχές μέσα στο «στενό σακάκι» ενός κεντρικού κράτους.
Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα χωρίς πολυμορφία και εθνική ολοκλήρωση χωρίς ένταξη.
Αυτός είναι ο λόγος που το 58% των Σκοτσέζων θέλει την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο. ¨όμως αυτή η κυβέρνηση θα πρέπι να δει και το 75% των Βρετανών που θέλουν συνεργασία» καταλήγει ο Gordon Brown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης