Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (Υπ. Υποδομών): Σημαντικό ότι το πεδίο αντιπαράθεσης με την Τουρκία μεταφέρεται στην Αν. Μεσόγειο

Καραμανλής (Υπ. Υποδομών): Σημαντικό ότι το πεδίο αντιπαράθεσης με την Τουρκία μεταφέρεται στην Αν. Μεσόγειο
"H πολιτική του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας που είχε υιοθετηθεί το 1996, εγκαταλείπεται πλέον και η κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική αυτοπεποίθησης", τόνισε ο Κ. Αχ. Καραμανλής
Σημαντικό, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, είναι ότι το πεδίο αντιπαράθεσης με την Τουρκία μεταφέρεται στην Αν. Μεσόγειο.
Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega υπογράμμισε το γεγονός ότι το πεδίο αντιπαράθεσης μεταφέρεται στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχουν διαφορετικά, ισχυρά, γεωπολιτικά συμφέροντα σε σχέση με το Αιγαίο, όπου δηλαδή τα συμφέροντα της Ελλάδας συμπίπτουν με τα συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Επισήμανε δε την ανακοίνωση της Ρωσίας για το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί μία επανεκκίνηση στις ελληνορωσικές σχέσεις.
Επίσης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε επίσης ότι είναι αναβαθμισμένη η διεθνής εικόνα της Ελλάδας και σημείωσε ότι η πολιτική του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας που είχε υιοθετηθεί το 1996, εγκαταλείπεται πλέον και η κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική αυτοπεποίθησης.
Περαιτέρω, αναφερόμενος στην ενίσχυση και ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών, τόνισε ότι θα ξεκινήσει και ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια οχημάτων, ο οποίος όμως θα απαιτήσει χρόνο,  καθώς γίνεται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εξήγησε ότι δεν μπορεί να περιμένει η χώρα εν μέσω κορωνοϊού δύο χρόνια, γι΄ αυτό και βρέθηκε η λύση με τα ΚΤΕΛ και με το leasing.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ποια ήταν η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας ότι δεν είχε αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο και δεν είχε γίνει ούτε μία πρόσληψη για περισσότερο από μία δεκαετία.
Όπως είπε, «παραλάβαμε 850 λεωφορεία.
Και καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε στους δρόμους της Αθήνας περίπου 1.100 λεωφορεία» ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι αρκετό, κι επιπλέον ο στόλος είναι πολύ γερασμένος.
«Έχουμε μέσο όρο ηλικίας στόλου στα λεωφορεία 17 έτη.
Για αυτό, κάναμε μία σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, με τα ΚΤΕΛ.
Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε παραλάβει 200 λεωφορεία.
Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν στα περιφερειακά δρομολόγια και αυτό θα απελευθερώσει αρκετά οχήματα για να έρθουν στο κέντρο.
Επίσης, κάνουμε κάτι πρωτοποριακό στο Ελληνικό Δημόσιο, κάτι που έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη: Εφαρμόζουμε το θεσμό της εκμίσθωσης, του leasing, δηλαδή έρχονται 300 λεωφορεία με leasing», σημείωσε ο υπουργός.
Εκτίμησε ότι «η κατάσταση ημέρα με την ημέρα βελτιώνεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει πλήρως η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών».
Τέλος, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εφαρμογή από τις 4 Νοεμβρίου του συστήματος διαλειτουργικότητας στα διόδια, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί με όποιον πομποδέκτη ήδη διαθέτει να κυκλοφορεί σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Ανακοίνωσε ότι σε δεύτερη φάση, ο οδηγός θα μπορεί να εκμεταλλεύεται όλα τα εκπτωτικά πακέτα που δίνουν οι διάφοροι παραχωρησιούχοι και επίσης θα μπορεί να «γεμίζει» τον πομποδέκτη του στα σημεία εξυπηρέτησης όλων των παρόχων.
«Η μεγάλη καινοτομία είναι - κάτι που είναι παράλογο ότι δεν συνέβαινε τόσα χρόνια - ότι θα χρησιμοποιούμε έναν πομποδέκτη για τις μετακινήσεις μας από 4 Νοεμβρίου.
Και με αυτό τον τρόπο, ενθαρρύνουμε τους χρήστες στην ουσία να προμηθευτούν πομποδέκτη, έτσι ώστε να αποφύγουμε το συνωστισμό στα διόδια, δηλαδή τις μεγάλες ουρές», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης