Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για συνεχείς παραβιάσεις της εκεχειρίας
Το Μπακού ανακοίνωσε ότι, 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη της Γκάνζα από πυραυλική  επίθεση των Αρμενίων
Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία ανταλλάσσουν κατηγορίες για νέες επιθέσεις κατά παράβαση της εκεχειρίας, που τελικά απέτυχε να σταματήσει τις συγκρούσεις στον Νότιο Καύκασο.
Το Μπακού ανακοίνωσε ότι, 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη της Γκάνζα από πυραυλική  επίθεση των Αρμενίων  ενώ το Ερεβάν κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για συνέχιση των βομβαρδισμών.
Οι μάχες είναι οι χειρότερες στην περιοχή από τότε που οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων οδηγήθηκαν σε πόλεμο τη δεκαετία του 1990  στο Nagorno Karabakh, μια ορεινή περιοχή που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κατοικείται και διοικείται από τους Αρμένιους, υπενθυμίζει το Reuters.
Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν  ανέφερε ότι μια κατοικημένη περιοχή στη Γκάνζα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μίλια μακριά από το Nagorno Karabakh, επλήγη από πυραυλικές επιθέσεις και περίπου 20 πολυκατοικίες χτυπήθηκαν.
Η Αρμενία αρνήθηκε τον ισχυρισμό.
Το Μπακού ανακοίνωσε επίσης ότι μια γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με τη γειτονική Γεωργία υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης