Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μυτιλήνη ο Μηταράκης: Διαφορετική εικόνα στο μεταναστευτικό με την επιτάχυνση κατά 82% των αποφάσεων ασύλου το 2020

Στη Μυτιλήνη ο Μηταράκης: Διαφορετική εικόνα στο μεταναστευτικό με την επιτάχυνση κατά 82% των αποφάσεων ασύλου το 2020
Στη Μυτιλήνη ο Ν. Μηταράκης
Τα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου στη Μυτιλήνη επισκέφτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απ΄ όπου και σημείωσε ότι «η επιτάχυνση κατά 82% των αποφάσεων ασύλου το 2020 (66.221 αποφάσεις έναντι 36.306 το 2019) και η αποσυμφόρηση των νησιών κατά 49% το 2020, δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα στο μεταναστευτικό».
Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Λέσβου εδρεύει σε εγκαταστάσεις όπου πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις που προβλέπονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι επισκέφθηκε το Γραφείο Ασύλου στη Μυτιλήνη για να συγχαρεί τον επικεφαλής Μάριο Καλέα και όλους τους εργαζομένους για την εκπληκτική δουλειά που κάνουν στην επιτάχυνση των αποφάσεων ασύλου, επιτάχυνση η οποία και προστατεύει τα δικαιώματα των αιτούντων και κυρίως, οδηγεί στην ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών.
Πρόσθεσε ότι «η επιτάχυνση κατά 82% των αποφάσεων ασύλου το 2020 (66.221 αποφάσεις έναντι 36.306 το 2019) και η αποσυμφόρηση των νησιών κατά 49% το 2020, δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα στο μεταναστευτικό.
Η δε ποιότητα των αποφάσεων ασύλου είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα καθώς οι αποφάσεις Α' και Β' βαθμού ταυτίζονται κατά ποσοστό άνω του 90%».
 «Με θλίψη διαβάζω μερικές φορές κάποιες δηλώσεις συνδικαλιστών που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, είτε οδηγούμενοι από ιδεοληψία είτε από στενά συντεχνιακά συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης