Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αμηχανία και επικρίσεις από το NATO: Απαράδεκτη η εκτόξευση πυραύλων S – 400 από την Τουρκία

Αμηχανία και επικρίσεις από το NATO: Απαράδεκτη η εκτόξευση πυραύλων  S – 400 από την Τουρκία
«Οποιαδήποτε δοκιμή του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι λυπηρή», αναφέρει το ΝΑΤΟ
Σε εμφανώς αμήχανη θέση το ΝΑΤΟ επέκρινε τη δοκιμή των πυραύλων  S -400 στην οποία προχώρησε η Τουρκία και την καλεί να επιλέξει ένα διαφορετικό αμυντικό σύστημα.
«Οποιαδήποτε δοκιμή του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι λυπηρή», αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του το Σάββατο (17/10/2020).
«Είναι σημαντικό η Τουρκία να συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλους συμμάχους για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Την Παρασκευή (16/10), το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για πιθανή τουρκική δοκιμή του συστήματος S-400.
«Εάν είναι ακριβές, το τμήμα καταδικάζει έντονα τη δοκιμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Jonathan Hoffman στο Twitter.
Υπενθυμίζεται, πως η Τουρκία έθεσε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας σε επιχειρησιακή λειτουργία στις 16/10/2020.
Για πρώτη φορά προέβη σε δοκιμές των ρωσικής κατασκευής αμυντικών συστημάτων S-400, στην περιοχή της Σινώπης, εκτοξεύοντας συγκεκριμένα τρεις από τους εν λόγω πυραύλους.
«Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400.
Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους» αναφέρει πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Ο ρωσικός εξαγωγικός οργανισμός οπλικών συστημάτων Rosoboronexport δεν σχολίασε την πληροφορία αυτή.
Στις 14 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Ωκεανογραφίας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε την πρόθεση της Άγκυρας να προβεί σε βολές κατά την διάρκεια ναυτικών ασκήσεων στο διάστημα 16-17 Οκτωβρίου.
Το Reuters μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια των ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις πυραύλων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για το εάν επρόκειτο για S-400.
 Η Τουρκία παρέλαβε τη δεύτερη συστοιχία S-400 | Economistas.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης