Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε τα 10 τρισ. δολάρια η αξία του κινεζικού χρηματιστηρίου - Η σύγκριση με το 2015

tags :
Ξεπέρασε τα 10 τρισ. δολάρια η αξία του κινεζικού χρηματιστηρίου -  Η σύγκριση με το 2015
Η συνολική αξία του χρηματιστηρίου της Κίνας σκαρφάλωσε σε επίπεδα-ρεκόρ που ξεπερνούν τα 10 τρισ. δολάρια
Η συνολική αξία του χρηματιστηρίου της Κίνας σκαρφάλωσε σε επίπεδα-ρεκόρ που ξεπερνούν τα 10 τρισ. δολάρια, λόγω της επιταχυνόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί προ πενταετίας, κατά τη διάρκεια της «φούσκας» των μετοχών, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Η κεφαλαιοποίηση όλων των μετοχών που είναι εισηγμένες στη Σαγκάη και τη Σενζέν άγγιξαν τα 10,08 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, από 10,05 τρισ. δολάρια που ήταν η «κορυφή» τον Ιούνιο του 2015, λίγο πριν την τεράστια «βουτιά» που προκλήθηκε από την επιχείρηση καταστολής του μοχλευμένου trading.
Από την αρχή του έτους, ο CSI 300 έχει κάνει ράλι περίπου 17%, έναντι 9% του S&P 500.
Τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν έχουν απορροφήσει δισεκατομμύρια δολάρια από παγκόσμια funds, εν μέρει λόγω της αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας από την πανδημία, που ξεπερνά αυτήν των ΗΠΑ.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως παρά το φετινό ράλι, οι κινεζικές μετοχές παραμένουν λιγότερο ευμετάβλητες απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της «φούσκας» του 2015.
Επίσης, οι αποτιμήσεις για το κινεζικό χρηματιστήριο φαίνονται πιο λογικές, με τον CSI να διαπραγματεύεται λιγότερο από 19 φορές τα κέρδη των περασμένων 12 μηνών, έναντι των περισσοτέρων από 40 φορές το 2015.
Στη μείωση της μεταβλητότητας συνέβαλε η μεγαλύτερη παρουσία θεσμικών και ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της China Renaissance, οι θεσμικοί επενδυτές κατείχαν στο τέλος Ιουνίου πάνω από το 70% του free float όλων των κινεζικών μετοχών και οι ξένοι επενδυτές κατείχαν περίπου το 5%, ενώ οι μικροεπενδυτές κατείχαν λιγότερο από το 25% σε σύγκριση με το περίπου 50% προ πενταετίας.
Σημειώνεται πως το κινεζικό χρηματιστήριο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως, αν και παραμένει πολύ μικρότερο από το αμερικανικό, η αξία του οποίου πλησιάζει τα 39 τρισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης