Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Σε συζητήσεις με Ρωσία για το εμβόλιο EpiVacKorona

ΠΟΥ: Σε συζητήσεις με Ρωσία για το εμβόλιο EpiVacKorona
Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό jέντρο Vector ενώ και τρίτο εμβόλιο αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή το 2021
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (16/10) ότι είχε παρά πολύ καλές ζητήσεις με όσους ανέπτυξαν το δεύτερο ρωσικό υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19.
«Θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια άποψη για τον εμβόλιο, μόνο όταν δούμε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης 3» δήλωσε η Επικεφαλής Επιστήμων του ΠΟΥ, Sonia Swamisian, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Γενεύη.
Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector.
«Η παραγωγή του δεύτερου εμβολίου ενδέχεται να αρχίσει το 2021»
Η παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να αρχίσει στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov
Σύμφωνα με τον Manturov, όλες οι παραγωγικές μονάδες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή του εμβολίου θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στην διαδικασία αυτή και αφότου πραγματοποιηθούν οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσει η παραγωγή του.
Συνολικά, είπε ο Manturov, 18 εταιρείες και ερευνητικά κέντρα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά μέχρι στιγμής «έχω ακούσει για τρία εμβόλια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης