Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bezos: Ιστορικό ρεκόρ το 7ο ταξίδι του New Shepard στο Διάστημα

Bezos: Ιστορικό ρεκόρ το 7ο ταξίδι του New Shepard στο Διάστημα
Το όραμα του δισεκατομμυριούχου για το μέλλον της ανθρωπότητας δεν τυγχάνει ανταπόκρισης από τους επίμονους σαρκαστές των social media - Ο πύραυλος του Bezos ξεπέρασε σε επιδόσεις το Falcon 9 του Elon Musk
Ιστορικό ρεκόρ επαναχρησιμοποίησης πυραύλου για ταξίδι στο διάστημα κατέχει πλέον το New Shepard, του πυραύλου που ανήκει στη Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, καθώς εκτοξεύτηκε και επέστρεψε στη Γη για 7η φορά.
Ο υπερ-δισεκατομμυριούχος επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια στο εγχείρημα του διαστημικού τουρισμού, στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού με την SpaceX του Elon Musk της Tesla για την κατάκτηση του σύμπαντος από ιδιώτες επιχειρηματίες.
Το επίτευγμα του New Shepard είναι απίστευτο και άξιο θαυμασμού, ωστόσο, οι αμείλικτοι σαρκαστές των social media δεν φαίνεται να εκτιμούν τις προσπάθειες της Blue Origin για τα την πραγματοποίηση του μεγάλου οράματος της ανθρωπότητας, ήτοι να ταξιδεύει χάριν αναψυχής στο σύμπαν.
Και αντί θαυμασμού, τα σχόλια διακωμωδούν με σθένος το σχήμα του θεόρατου New Shepard, επειδή τυχαίνει να μοιάζει -κάπως πιο έντονα από άλλους πυραύλους, είναι η αλήθεια- με υπερφυσικό φαλλό.
Ωστόσο, πέρα από τα σόκιν σχόλια, το New Shepard ξεπέρασε σε επιδόσεις το Falcon 9 της SpaceX, φτάνοντας για 7η φορά στο κατώφλι του διαστήματος πριν επανέλθει. Βεβαίως, μέχρι στιγμής καμία από τις αποστολές του New Shepard δεν ήταν επανδρωμένη.
Όμως, η Blue Origin (όπως και η SpaceX) έχει στενή συνεργασία με τη NASA και στο ταξίδι του το New Shepard μετέφερε μεγάλο όγκο αντικειμένων, τα οποία η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία χρησιμοποιεί στα πειράματά της για την αντοχή τους στις συνθήκες των διαστημικών πτήσεων.
Εκτός των άλλων αντικειμένων, όταν εκτοξεύτηκε από τη βάση της Blue Origin στο Τέξας, στις 13 Οκτωβρίου 2020, το New Shepard μετέφερε επίσης χιλιάδες αναμνηστικές κάρτες από μαθητές σχολείων σε όλο τον κόσμο.
Οι οποίοι, ως μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Club for the Future, έστειλαν τους χαιρετισμούς τους στο διάστημα.
bezos3

bezos22
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης