Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει

Morgan Stanley: Το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει

Η Morgan Stanley αναφέρει πως το χειρότερο αποτέλεσμα για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι το λιγότερο πιθανό
Το χειρότερο αποτέλεσμα για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι το λιγότερο πιθανό, σύμφωνα με όσα επισημαίνει με ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Έπειτα από μια μικρή άνοδο στους δείκτες της αμερικανικής χρηματαγοράς, χάρη στην προσδοκία ότι το πολιτικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει γρήγορα με την ανάρρηση του υποψηφίου των Δημοκρατικών στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, Joe Biden, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν – ίσως υπό τον φόβο ότι οι δημοσκοπήσεις μπορεί να κινούνται πέρα από το όριο του στατιστικού λάθους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η πλειονότητα των διαχειριστών χαρτοφυλακίων θεωρεί πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και πως η αβεβαιότητα μπορεί να συνεχιστεί, με το 74% να αναμένει μια μακρά και επίπονη εκλογική διαδικασία.
Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει μια θετική εξέλιξη.
Σε αντίθεση με κάποιες εκτιμήσεις που υποστηρίζουν ότι η εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να κρατήσει περίπου έναν μήνα, όπως είχε συμβεί και με την περίπτωση Bush και Αl Gore, η Morgan Stanley αναφέρει πως το χειρότερο αποτέλεσμα είναι το λιγότερο πιθανό.
Και ενώ οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο είναι σε επίπεδα ρεκόρ, η ανησυχία πως θα αργήσει η καταμέτρησή τους φαίνεται πως καταλαγιάζει, καθώς όπως σημειώνει η Morgan Stanley η διαδικασία προχωρά ταχέως.
Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος να ξεκαθαρίσει το τοπίο μειώνεται.
Επίσης, όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μπορεί να έχει αρχίσει στα swing states, ωστόσο δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την ημέρα των εκλογών.
Εν ολίγοις, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, «υπάρχει πιθανότητα 80% το αποτέλεσμα να μην καθοριστεί το βράδυ των εκλογών».

Από την άλλη πλευρά, θα είναι έκπληξη εάν οι επιστολικές ψήφοι επιταχυνθούν στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη τις επόμενες δύο εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης