Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Επείγει η συμφωνία για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας των 750 δισ.

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Επείγει η συμφωνία για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας  των 750 δισ.
«Αγκάθια» οι προϋποθέσεις που τίθενται για την παροχή βοήθειας όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου και τη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων
Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μία συμφωνία για το πακέτο των μέτρων τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας ύψους 750 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, προκειμένου να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη που πλήττονται περισσότερο από τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, προτρέποντας τα κράτη μέλη να συμβιβαστούν ώστε να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Χώρες όπως η Ολλανδία και πολλά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιμένουν ότι το πακέτο θα πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα αρνούνται την υποστήριξη σε χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου και τα ευρωπαϊκά πρότυπα διαφάνειας.
Η Ουγγαρία και η Πολωνία, που συχνά κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τους κανόνες του ευρωπαϊκού κράτούς δικαίου (σε θέματα όπως η ανεξαρτήσια της δικαστικής εξουσίας ή των ΜΜΕ), έχουν απειλήσει να ασκήσουν βέτο σε αυτούς τους όρους.
«Χρειαζόμαστε αυτό το πακέτο για να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη συνολικά, αλλά ειδικά σε εκείνες τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία», δήλωσε ο Μaas σε δημοσιογράφους σε συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του.
«Καλώ όλες τις πλευρές, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αντιμετωπίσουν επιτυχώς αυτήν την πρόκληση και να κρίνουν ρεαλιστικά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε οικονομικά και κοινωνικά», πρόσθεσε.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης