Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Τελικά τα ελληνικά υποβρύχια δεν είναι και τόσο... αόρατα - Εντοπίστηκαν

tags :
Yeni Safak: Τελικά τα ελληνικά υποβρύχια δεν είναι και τόσο... αόρατα - Εντοπίστηκαν
Οι εικόνες των υποβρυχίων που τραβήχτηκαν από τούρκικα πλοία αποδόμησαν τις αντιλήψεις που προσπάθησε η Ελλάδα να δημιουργήσει, αναφέρει η Yeni Safak
Μπορεί οι Έλληνες να ισχυρίζονται ότι τα υποβρύχιά τους είναι αόρατα, αλλά η Yeni Safak δίνει το στίγμα τους, προκαλώντας για ακόμη μία φορά για την ετοιμότητα του ελληνικού ναυτικού.
Όπως αναφέρει, αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι ήταν «αόρατα» και «ακολούθησαν όλες τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν», βρέθηκαν από τα ραντάρ της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.
Οι εικόνες των υποβρυχίων που τραβήχτηκαν από τούρκικα πλοία αποδόμησαν τις αντιλήψεις που προσπάθησε η Ελλάδα να δημιουργήσει, αναφέρει η Yeni Safak.  
Υπήρξαν ισχυρισμοί σε ορισμένους ιστότοπους ειδήσεων στην Ελλάδα ότι "υποβρύχια που ανήκουν στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις".
Στις ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν για να δημιουργήσουν κλίμα στο ελληνικό εγχώριο κοινό, ισχυρίστηκαν ότι "τα υποβρύχια τύπου-214 είναι αόρατα και τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα θαλάσσιων περιπολικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν", αναφέρει η Yeni Safak.
Türk unsurlarınca çekilen görüntüler, Yunanistan tarafından oluşturulmaya çalışılan algıları yerle bir etti.

Αναληθείς ισχυρισμοί

Η διαρροή πληροφοριών περιλάμβανε επίσης τον ισχυρισμό ότι τα ελληνικά υποβρύχια, ακολούθησαν όλες τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν.
Πηγές της Yeni Safak ανέφεραν ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν ήταν απολύτως αληθείς.
Τα ελληνικά υποβρύχια Type-214, ακολουθούνταν συνεχώς τα πλωτά και ιπτάμενα στοιχεία των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρακολουθούνται συνεχώς

Τα περισκόπια αυτών των υποβρυχίων, τα οποία ακολουθούνταν συνεχώς από τα στοιχεία της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, φαίνονται και σε εικόνες που δημοσιεύει η Yeni Safak.
Τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα πλάνα των υποβρυχίων βρέθηκαν στα ραντάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης