Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 8 αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές 3/11

Οι 8 αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές 3/11
Ο Trump αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη πρόκληση για επανεκλογή σε σχέση με τους προκατόχους του
Στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, το Politicoκαταγράφει τις 8 πολιτείες που αναμένεται να κρίνουν την έκβαση της μάχης για τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.
Ο πρόεδρος Donald Trump κερδίζει έδαφος στις γυναίκες ψηφοφόρους των προαστίων, ωστόσο χάνει την υποστήριξη μεταξύ των ηλικιωμένων πολιτών και αντιμετωπίζει ένα κύμα πρόωρης ψηφοφορίας των Δημοκρατικών. 
Με 20 μέρες να απομένουν μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, ο Trump αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη πρόκληση για επανεκλογή σε σχέση με τους προκατόχους του. 
Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν επικράτηση του υποψήφιου των Δημοκρατικών JoeBiden, με το προβάδισμά του να διαμορφώνεται στο 10%, σύμφωνα με τον μέσο όρο των εθνικών δημοσκοπήσεων.
Στις 8 αμφίρροπες πολιτείες τις οποίες καταγράφει το Politicoως κρίσιμες για την έκβαση της μάχης - Αριζόνα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν, ο Bidenπροηγείται σε όλες εκτός από μία.

Αριζόνα

Στην Αριζόνα με 11 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 2 μονάδων, έναντι του +4% που κατέγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις εκλογές του 2016.
O χειρισμός της πανδημίας από τον DonaldTrumpέχει κοστίσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ.Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου δείχνουν ότι ο Bidenχάνει την των ηλικιωμένων λευκών ψηφοφόρων. 

Φλόριντα 

Στη Φλόριντα με 29 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 3 μονάδων, έναντι του +1% που κατέγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις εκλογές του 2016.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν συνήθως ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο φέτος, για πρώτη φορά σε αυτό το στάδιο των γενικών εκλογών, οι Δημοκρατικοί εδώ ξεπερνούν τους Ρεπουμπλικάνους - και με τεράστιο περιθώριο. Οι άνευ προηγουμένου αριθμοί πρόωρης ψηφοφορίας έχουν κινητοποιήσει τους Δημοκρατικούς, αλλά οι βετεράνοι της εκστρατείας προειδοποιούν ότι ένα κύμα ρεπουμπλικανικών ψήφων έρχεται την ημέρα των εκλογών. 

Τζόρτζια  

Στην Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες, οι Ρεπουμπλικάνοι καταγράφουν προβάδισμα 1 μονάδες, έναντι του +5% στις εκλογές του 2016.
Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στην Τζόρτζια στρέφεται στα πυκνοκατοικημένα προάστια της Ατλάντα, τα οποία έχουν στραφεί ενάντια στους Ρεπουμπλικάνους στην εποχή του Trump.
Ωστόσο, κομβικός θεωρείται ο ρόλος των λευκών αγροτών ψηφοφόρων της πολιτείας, καθώς ο Trump μπορεί να κερδίσει την υποστήριξή τους.

Μίσιγκαν  

Στο Μίσιγκαν με 16 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 6 μονάδων.Και οι τρεις πολιτείες τις οποίες κέρδισε ο Trumpτο 2016 - Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν - αποτελούν πρόβλημα για τον πρόεδρο φέτος.Ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στο Μίσιγκαν, καθώς η υποστήριξη προς το πρόσωπό του έχει εκμηδενιστεί στη λευκή εργατική τάξη.  

Μινεσότα  

Στη Μινεσότα με 10 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 9 μονάδων, έναντι του +2% στις εκλογές του 2016.Μπορεί ο Trump να έχασε οριακά από την HillaryClintonτο 2016, ωστόσο αυτή τη φορά οι προοπτικές του είναι καταδικασμένες.  

Βόρεια Καρολίνα 

Στην Βόρεια Καρολίνα με 15 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 2 μονάδων, έναντι του +4% που κατέγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις εκλογές του 2016.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτεία, η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εκλογική μάχη.  

Πενσυλβάνια 

Στην Πενσυλβάνια με 20 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 6 μονάδων, έναντι του +1% που κατέγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις εκλογές του 2016.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Trump κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα με τον Biden, μειώνοντας το προβάδισμα του πρώην αντιπροέδρου στο μισό.
Ωστόσο έκτοτε παραμένει στάσιμος, με το προβάδισμα του Bidenνα έχει σταθεροποιηθεί στις 7 μονάδες.

Ουισκόνσιν

Στο Ουισκόνσιν με 10 εκλέκτορες, οι Δημοκρατικοί καταγράφουν προβάδισμα 6 μονάδων, έναντι του +1% που κατέγραψαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις εκλογές του 2016.Η πολιτεία έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία, γεγονός που επιβαρύνει τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης