Τελευταία Νέα
Διεθνή

H New York Post τορπιλίζει το προεκλογικό τοπίο: Ο Biden γνώριζε τι έκανε ο γιος του στην Ουκρανία και πίεζε πολιτικά το Κίεβο

H New York Post τορπιλίζει το προεκλογικό τοπίο: Ο Biden γνώριζε τι έκανε ο γιος του στην Ουκρανία και πίεζε πολιτικά το Κίεβο
Σε δημοσίευμά της η New York Post, υποστηρίζει πως έχει email που αποδεικνύει την εμπλοκή Joe Biden σε υποθέσεις διαφθοράς στην Ουκρανία
Tορπιλίζει το προεκλογικό τοπίο στις ΗΠΑ λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, η εφημερίδα «New York Post», υποστηρίζοντας σε δημοσίευμά της πως διαθέτει email που αποδεικνύουν ότι ο Joe Biden γνώριζε τις δραστηριότητες του γιου του στην Ουκρανία και πίεσε πολιτικά το Κίεβο υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας, της οποίας εκείνος ήταν μέλος.
Υπενθυμίζεται πως ο Hunter Biden βρέθηκε στο κέντρο διαξιφισμών όταν αποκαλύφθηκε πως δραστηριοποιούνταν ενεργά στο συμβούλιο εταιρείας ενέργειας, της Burisma, στην Ουκρανία, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Donald Trump είχε κατηγορήσει τον αντίπαλό του πως ενεπλάκη στην πίεση προς την ουκρανική κυβέρνηση προκειμένου να απομακρυνθεί ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, που σκόπευε να ερευνήσει τις δραστηριότητες της εταιρείας.
Ο Joe Biden είχε δηλώσει στο ντιμπέιτ πως ουδέποτε συζήτησε για τις εξωχώριες δραστηριότητες του γιου του.
Σε μήνυμα που δημοσιεύει το αμερικανικό μέσο, ο νούμερο 3 της διοίκησης της ουκρανικής εταιρείας, Vadym Pozharskyi, ευχαριστεί τον Hunter Biden για την πρωτοβουλία του να τον καλέσει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντήσει τον πατέρα του, Joe.

«Αγαπητέ Hunter, ευχαριστώ για την πρόσκληση στην Ουάσιγκτον και για την ευκαιρία να γνωρίσω τον πατέρα σου και να περάσουμε χρόνο μαζί», αναφέρεται στο email του Ουκρανού.
Τo email  που βρέθηκε στον κατεστραμμένο υπολογιστή και φέρεται να απευθύνεται στον γιο του Τζο Μπάιντεν
Το μήνυμα έχει ημερομηνία 17 Απριλίου 2015, δηλαδή έναν χρόνο αφότου ο Hunter Biden ανέλαβε καθήκοντα στην ουκρανική εταιρεία.
Το μήνυμα αυτό, που υπονοεί πως ο Joe Bidenείχε επαφές με ανθρώπους της ουκρανικής εταιρείας και άρα γνώριζε για τις δραστηριότητες του γιου του στο Κίεβο, εντοπίστηκε σε ένα κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών ειδών, στο Ντέλαγουερ, Πολιτεία από όπου κατάγεται ο Biden.
Στον υπολογιστή, τον οποίο παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από άγνωστο άνδρα, πιθανότατα τον ίδιο τον γιο του Joe Biden, βρέθηκε επίσης ένα 12λεπτο βίντεο στο οποίο ο Hunter Biden εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών και να συνευρίσκεται ερωτικά με μια γυναίκα.

Τα στοιχεία βρέθηκαν σε κατεστραμμένο υπολογιστή
Ο άνδρας που έδωσε τον υπολογιστή στο κατάστημα για επισκευή δεν εμφανίστηκε ποτέ προκειμένου να τον παραλάβει και έτσι ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να ειδοποιήσει τις Αρχές για το περιεχόμενό του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το MacBook που είχε καταστραφεί από νερό έφερε το αυτοκόλλητο του ιδρύματος Bo Biden, του νεκρού αδελφού του Hunter Biden. Πριν παραδώσει μάλιστα τα αρχεία στο FBI, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έδωσε ένα αντίγραφο στον πρώην δήμαρχο Rudy Giuliani, ο οποίος και παρέδωσε το υλικό στη «New York Post».
Επιπλέον, το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως 8 μήνες μετά το πρώτο email που υποδηλώνει πως ο Ουκρανός επιχειρηματίας ήρθε σε επικοινωνία με τον Joe Biden, ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε τις ουκρανικές αρχές πως θα αποσύρει δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
«Τους κοίταξα και τους είπα: “Φεύγω σε έξι ώρες.
Αν ο εισαγγελέας δεν έχει απολυθεί, δεν παίρνετε τα λεφτά”», φέρεται να υπερηφανεύτηκε ο Joe Biden για το περιστατικό τρία χρόνια αργότερα, το 2018, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.
Ο Joe Biden φέρεται να αναφέρεται στον Viktor Sokyin, ο οποίος όντως απολύθηκε τον Μάρτιο του 2016.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών υποστηρίζει ωστόσο πως η απομάκρυνση του Ουκρανού προέκυψε έπειτα από ανησυχία για φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία συμμερίζονταν και από την ΕΕ.

Facebook και Twitter περιορίζουν τον διαμοιρασμό της είδησης για τον γιο του Joe Biden
Αντιδράσεις στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών έχει προκαλέσει την ίδια ώρα η απόφαση του Facebook και αργότερα του Twitter να περιορίσει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του άρθρου για τον γιο του Joe Bidenστα social media.
«Θέλω να μάθω για ποιους λόγους λογοκρίνετε ενεργά μια ειδησεογραφική αναφορά για ενδεχόμενη παράνομη διαφθορά από τον υποψήφιο του δημοκρατικού κόμματος», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χάλεϊ στο Twitter.
«Εάν έχετε αποδείξεις, αυτό είναι "παραπληροφόρηση" και αποκαλύψτε το αμέσως», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Facebook, Άντι Στόουν, το δημοσίευμα βρίσκεται υπό διερεύνηση αναφορικά με την ορθότητα των στοιχείων που περιλαμβάνει και αυτός είναι και ο λόγος που μειώνεται η δυνατότητα διαμοιρασμού του.
Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης