Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιαπωνία: Προς σύναψη συμφωνίας με το Βιετνάμ για την εξαγωγή όπλων

Ιαπωνία: Προς σύναψη συμφωνίας με το Βιετνάμ για την εξαγωγή όπλων
Το Τόκιο διαπραγματεύεται επίσης με την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη συμφωνίες εξαγωγών όπλων, ώστε να αξιοποιήσει τη ζήτηση στη νοτιοανατολική Ασία
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να υπογράψει συμφωνία με αυτή του Βιετνάμ που θα επιτρέψει την εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνολογίας στη χώρα αυτή, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών με στόχο να ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητες κρατών της περιοχής ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ενίσχυση των ένοπλων δυνάμεων της Κίνας, γράφει η εφημερίδα Nikkei.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Υ. Sougha ενημέρωσε στελέχη του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει, πως θα επισκεφθεί το Βιετνάμ και την Ινδονησία την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Η διμερής συμφωνία ανάμεσα στο Τόκιο και το Ανόι αναμένεται να υπογραφτεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.
Η Ιαπωνία αποφάσισε να τερματίσει το 2014 την απαγόρευση εξαγωγών όπλων, για να ενισχυθεί ο ιαπωνικός στρατός και για να μειωθεί το κόστος μονάδας των εγχωρίως παραγόμενων εξοπλισμών.
Αλλά ως εδώ δυσκολεύεται να βρει πελάτες για την εξαγωγή ολοκληρωμένων στρατιωτικών ειδών.
Η μοναδική συμφωνία που έκλεισε μέχρι σήμερα για την εξαγωγή κάποιου ολοκληρωμένου προϊόντος είναι αυτή που υπογράφτηκε με τις Φιλιππίνες τον Αύγουστο.
Αφορά ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που έχει αναπτύξει η Mitsubishi Electric, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Nikkei.
Το Τόκιο διαπραγματεύεται επίσης με την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη συμφωνίες εξαγωγών όπλων, ώστε να αξιοποιήσει τη ζήτηση στη νοτιοανατολική Ασία, κατά το κείμενο.
Το ταξίδι του Sougha θα είναι το πρώτο του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε το αξίωμα, μετά την παραίτηση του S. Abe τον περασμένο μήνα εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης