Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Παρουσίασε τo Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus, που συνδυάζει το μοντέρνο design με τη βιωσιμότητα

Von der Leyen: Παρουσίασε τo Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus, που συνδυάζει το μοντέρνο design με τη βιωσιμότητα
To Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus είναι ένα κίνημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ του κόσμου της επιστήμης και της τεχνολογίας και του κόσμου της τέχνης και του πολιτισμού, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν
Στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus το οποίο παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula Von der Leyen, κάτι που είχε εξαγγείλει στην ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης.
"Το κίνημα αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ του κόσμου της επιστήμης και της τεχνολογίας και του κόσμου της τέχνης και του πολιτισμού", είπε η πρόεδρος τονίζοντας ότι "προτείνει μια νέα αισθητική που αντλεί έμπνευση από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και συνδυάζει το ντιζάιν με τη βιωσιμότητα".
Το νέο Bauhaus, εξήγησε, έχει στόχο να φέρει την Πράσινη Συμφωνία στο πνεύμα και στα σπίτια μας και να υπογραμμίσει την άνεση και την ελκυστικότητα ενός βιώσιμου τρόπου ζωής.
Ο καλός σχεδιασμός μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας.
Το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus θα αποδείξει ότι το αναγκαίο μπορεί να είναι και όμορφο.
Θα αποτελέσει χώρο συλλογισμού και πειραματισμού.
Σκοπός είναι το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης.
Η Ευρώπη πρέπει να δείξει τον δρόμο για τη διττή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά πρέπει και να συμμετάσχουμε και σε έναν πολιτιστικό διάλογο.
Το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus εντάσσεται στο ευρύτερο όραμά μας για την οικοδόμηση ενός πιο πράσινου, πιο όμορφου και πιο ανθρώπινου κόσμου και μέλλοντος".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης