Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – Σκωτία: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι πολίτες που θέλουν ανεξαρτησία από το Ην. Βασίλειο, στο 58%

Δημοσκόπηση – Σκωτία: Σε επίπεδο-ρεκόρ οι πολίτες που θέλουν ανεξαρτησία από το Ην. Βασίλειο, στο 58%
Το 58% των Σκωτσέζων θέλουν ανεξαρτησία από το Ην. Βασίλειο
Η υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Σκωτίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Ipsos MORΙ.
Ειδικότερα, το 58% των ανθρώπων στη Σκωτία που θα ψήφιζαν τάσσονται υπέρ του «Ναι», με το 42% να λέει ότι θα ψηφίσουν «Όχι».
Όταν εκείνοι που είναι αναποφάσιστοι αποκλειστούν από το σύνολο, τότε το ποσοστό υπέρ του «Ναι» γίνεται 55% έναντι 45% υπέρ του «Όχι». Στο δημοψήφισμα του 2014, το «Όχι» κέρδισε κατά 55% έναντι 45% του «Ναι».
Η υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Σκωτίας έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με πολλούς Σκωτσέζους να βλέπουν τον χειρισμό της κρίσης από την τοπική κυβέρνηση πιο θετικά από εκείνη της κυβέρνησης του Boris Johnson.
Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει λάβει συχνά διαφορετικές αποφάσεις από την κυβέρνηση του Γουέστμινστερ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απαγορεύοντας πρόσφατα τις επισκέψεις νοικοκυριών, ενώ φαίνεται πιο διστακτική στο άνοιγμα των παμπ και εστιατορίων.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, αντιμετωπίζεται θετικά από τουλάχιστον τα 2/3 των Σκωτσέζων, σε σύγκριση με τον Boris Johnson που αντιμετωπίζεται αρνητικά από τρεις στους τέσσερις.
Η Nicola Sturgeon ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σκοπεύει να εκδώσει ένα νομοσχέδιο για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, με προθεσμία τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης