Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ πρόκειται να καθορίσουν τη συμφωνία LVMH - Tiffany

Reuters: Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ πρόκειται να καθορίσουν τη συμφωνία LVMH - Tiffany
Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ που ξεκίνησε από την απόφαση του ισχυρού άνδρα της Louis Vuitton να κάνει πίσω στο ζήτημα εξαγοράς της Tiffany
Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ πρόκειται να εγκρίνουν την απόκτηση του αμερικανικού κοσμηματοπωλείου Tiffany από τον γαλλικό όμιλο LVMH στο τέλος της προκαταρκτικής επανεξέτασης της συμφωνίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές.
Η απόφαση της ΕΕ έρχεται εν μέσω της νομικής μάχης μεταξύ της LVMH και της Tiffany.
Η Tiffany είχε μηνύσει τον ιδιοκτήτη του Louis Vuitton σε δικαστήριο του Ντελαγουέρ, κατηγορώντας την ευρωπαϊκή εταιρεία ότι καθυστερεί σκόπιμα την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Η LVMH απάντησε στην Tiffany, κατηγορώντας την εταιρεία ότι κακοδιαχειρίστηκε τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αποφασίσει για τη συμφωνία έως τις 26 Οκτωβρίου 2020.
Αγωγή κατέθεσε και η Louis Vuitton 
Στην κατάθεση αγωγής προχώρησε όμως και η LVMH κατά της Tiffany την Δευτέρα 12.10.2020, σε μια νομική αντεπίθεση κατά της αγωγής της δεύτερης.
Η τιτάνια σύγκρουση που έχει ξεσπάσει οφείλεται στην οπισθοχώρηση που έκανε ο γαλλικός όμιλος από τη συμφωνία εξαγοράς ύψους 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών στον κλάδο των προϊόντων πολυτελείας.
Η αγωγή, η οποία υπεβλήθη τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ, αναφέρει ότι η LVMH:
"Συνεχίζει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι οι απαραίτητες συνθήκες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Tiffany δεν πληρούνται". Προσθέτει δε ότι "τα κίβδηλα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Tiffany στερούνται οποιασδήποτε βάσης".
Η γαλλική εταιρεία επικαλέστηκε τον κίνδυνο κυρώσεων των ΗΠΑ σε γαλλικά αγαθά, αλλά και την απαίτηση της Tiffany να επιμηκυνθεί ο χρόνος μέχρι την εφαρμογή της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.
Η αλυσίδα του χώρου των κοσμημάτων Tiffany υπέβαλε αμέσως αγωγή σε δικαστήριο του Delaware προκειμένου να επιβάλει την εφαρμογή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι οι επιφυλάξεις της γαλλικής κυβέρνησης για τη συμφωνία (που εκφράστηκαν μέσω επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας στην LVMH) δεν έχουν καμία νομική βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης