Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gaspar (ΔΝΤ): Οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα για ένα ευρύ πακέτο τόνωσης της οικονομίας

Gaspar (ΔΝΤ): Οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα για ένα ευρύ πακέτο τόνωσης της οικονομίας
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πολιτική Vitor Gaspar θεωρεί ότι η σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του υψηλού χρέους
Οι ΗΠΑ έχουν περιθώριο να παράσχουν περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη στην οικονομία τους, γεγονός που θα ασκούσε περαιτέρω θετικό αντίκτυπο στις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη (14/10) ο επικεφαλής του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές πολιτικές Vitor Gaspar, σύμφωνα με το Reuters.
Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος από την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της κυβέρνησης Trump και των Δημοκρατικών για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας.
Η κυβέρνηση κατέθεσε μια πρόταση για τη σωτήρια των αερογραμμών και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλάδους με την ταυτόχρονη παροχή ρευστότητας μέσω των checks tvn 1.200 ευρώ σε νοικοκυριά.
Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί θέλουν την παροχή μεγαλύτερης ρευστότητας γενικά στην οικονομία.
«Η αποκατάσταση του ρυθμού ανάπτυξης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων δημόσιου χρέους», δήλωσε ο Gaspar σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης