Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Ενέκρινε και το EpiVacKorona, το 2ο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Putin (Ρωσία): Ενέκρινε και το EpiVacKorona, το 2ο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Tο επιστημονικό Κέντρο Vector κατοχύρωσε σήμερα το 2o εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το EpiVacKorona» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την κυβερνητική σύσκεψη τονίζοντας ότι πλησιάζει η έγκριση και 3ου εμβολίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε σήμερα 14/10, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ότι εγκρίθηκε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και σύντομα θα εγκριθεί και το τρίτο.
«Θα ήθελα να αρχίσω με μια ευχάριστη είδηση, ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το EpiVacKorona» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Απ’ ό,τι γνωρίζω, πλησιάζει και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», δήλωσε ο Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων και η διάθεση τους εντός της χώρας.
Η Ρωσία τον Αύγουστο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την ονομασία Sputnik-V, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους κύκλους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
 
Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν θα χρειασθεί λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την Covid-19

Η Ρωσία μπορεί να αποφύγει την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatyana Golikova.
Μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση και η διαθεσιμότητα των δύο ρωσικών εμβολίων επιτρέπει στην κυβέρνηση να δηλώσει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, δήλωσε η Γκόλικοβα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης