Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Πολύ στενός ο κορσές της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Τουρκία

Πέτσας: Πολύ στενός ο κορσές της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Τουρκία
Θα ζητήσουμε την ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας είπε ο κ.Πέτσας
Με την τοποθέτηση ότι «έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, F. Donmez ότι το Oruc Reis αρχίζει από σήμερα σεισμικές έρευνες στην περιοχή.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε ότι η Ελλάδα θα θέσει αύριο Πέμπτη 15/10 στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα της τούρκικης παραβατικότητας και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων.
Ο κ.Πέτσας χαρακτήρισε σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την δήλωση Donmez.
«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση τούρκου αξιωματούχου…
Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα…
Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται» είπε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι το μόνο θέμα που έχουμε να συζητήσουμε στο πεδίο των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και τίποτα άλλο.
Όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει κρίνει η ιστορία ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει ή να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της ΧΑ και ποιος ήταν σταθερά απέναντι...
«Παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Σαμαρά και η καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Το 2015 κάποιοι πήγαν μαζί στο δημοψήφισμα παρωδία» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης