Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

“Εφαρμόστε τεστ σε ταξιδιώτες”, λένε οι ACI και IATA

tags :
“Εφαρμόστε τεστ σε ταξιδιώτες”, λένε οι ACI και IATA
Η βιωσιμότητα του τομέα των αεροπορικών εταιρειών να υποστηρίξει την απασχόληση αμφισβητείται από τη σοβαρή και παρατεταμένη πτώση των επιχειρήσεων
Επείγουσα έκκληση απευθύνουν στις κυβερνήσεις για την εφαρμογή τεστ σε ταξιδιώτες το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίου (ACI) και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).
Και οι δύο οργανισμοί υποστηρίζουν πως είναι ένα μέσο για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα. Να αποκατασταθεί η παγκόσμια συνδεσιμότητα και να αποτραπεί η κατάρρευση της αεροπορικής βιομηχανίας.
Η Ομάδα Δράσης για τις Αεροπορικές Μεταφορές (ATAG) εκτιμά ότι κινδυνεύουν 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας λόγω της απώλειας συνδεσιμότητας που προκλήθηκε από την κρίση COVID-19.
*    Η συντριπτική πλειονότητα αυτών (41,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας) ανήκουν στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού που βασίζεται στην αεροπορία.
*    Οι υπόλοιπες (4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας) κατανέμονται σε άμεση απασχόληση στην αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών.
Η βιωσιμότητα του τομέα των αεροπορικών εταιρειών να υποστηρίξει την απασχόληση αμφισβητείται από τη σοβαρή και παρατεταμένη πτώση των επιχειρήσεων:
*    Η ACI εκτιμά ότι η αεροπορική βιομηχανία θα υποστεί μείωση -60% στα έσοδα, φθάνοντας σε μια άνευ προηγουμένου – 104,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
*    Η IATA εκτιμά ότι τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 50%, Σε 419 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 838 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων χωρίς καραντίνα με τη χρήση μιας συντονισμένης προσέγγισης για τις δοκιμές θα ενίσχυε ολόκληρη την οικονομία και θα αποτελούσε τη σωτηρία για τα αεροδρόμια και τα αεροδρόμια.
Η ACI και η IATA κάλεσαν την ειδική ομάδα για την ανάκαμψη της αεροπορίας του Συμβουλίου της ICAO να παράσχει μια διεθνώς συμφωνημένη και αναγνωρισμένη προσέγγιση για τις δοκιμές που μπορεί να υιοθετηθεί σε εθνικό επίπεδο.
Οι κυβερνήσεις καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες του κλεισίματος των συνόρων και άλλων ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται, υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα των αερομεταφορών. Με ένα σχέδιο, το οποίο θα:
*    Προστατεύει τις εργασίες και τις λειτουργίες.
*    Δεν αυξάνει τα επίπεδα χρέους.
*    Ελαχιστοποιεί την αθέτηση χρεών και πιστωτικών ζημιών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης