Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση θεσμοθετεί κατώτατο μισθό 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση θεσμοθετεί κατώτατο μισθό 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους
Επίθεση του ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση
Επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το πρόγραμμα για τις επιδοτούμενες 100.000 θέσεις εργασίας, γιατί θεσμοθετεί "ένα παράθυρο για τη δημιουργία ενός υπερκατώτατου μισθού 200 ευρώ, για όσους μακροχρόνια ανέργους μπουν σε αυτό", εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
Στη δήλωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, μετά και την σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Μητσοτάκης όμως, προσθέτει, "είχε ξεχάσει να εξαγγείλει ότι πρόκειται για την καθιέρωση της απόλυτης αναξιοπρέπειας, της καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος και τον ευτελισμό εργαζομένων".
Στην καταγγελία του κόμματος, η οποία φέρει τίτλο "Ευτελισμός των εργαζομένων" αναφέρεται συγκεκριμένα:

Η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, μετά και την σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Μητσοτάκης όμως, είχε ξεχάσει να εξαγγείλει ότι πρόκειται για την καθιέρωση της απόλυτης αναξιοπρέπειας, της καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος και τον ευτελισμό εργαζομένων.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θεσμοθετείται ένα παράθυρο για τη δημιουργία ενός υπερκατώτατου μισθού 200 ευρώ, για όσους μακροχρόνια ανέργους μπουν σε αυτό καθώς ρητά αναφέρεται ότι:
"Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός (...) του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ".
Η διάταξη αυτή είναι κατάπτυστη και καλούμε τον υποτιθέμενο Υπουργό "Εργασίας" κ. Βρούτση να την τροποποιήσει στο ύψος του νόμιμου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης