Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Αλλαγή πλεύσης από ΔΝΤ - Ζητάει φορολόγηση των πλούσιων για να μειωθεί το δημόσιο χρέος

tags :
Politico: Αλλαγή πλεύσης από ΔΝΤ - Ζητάει φορολόγηση των πλούσιων για να μειωθεί το δημόσιο χρέος
Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν μια αύξηση των φόρων στους πλουσίους για να μειώσουν το δημόσιο χρέος ανέφερε το ΔΝΤ κάτι που όπως τονίζει το Politico αποτελεί αλλαγή πλεύσης για το Ταμείο
Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν μια αύξηση των φόρων στους πλουσίους για να μειώσουν το δημόσιο χρέος μόλις ανακάμψουν οι οικονομίες από την πανδημία ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο World Economic Outlook, κάτι που όπως τονίζει το Politico αποτελεί αλλαγή πλεύσης από το Ταμείο.
Όπως τονίζει το Politico στο World Economic Outlook, το ΔΝΤ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μην βιαστούν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης κια να συνεχίσουν να πραγματοποιούν δαπάνες που ενισχύουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, όπως υποδομές οι οποίες μειώνουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων.
Δημόσιο χρήμα πρέπει να κατευθυνθεί και προς τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, υπογραμμίζει σύμφωνα με το Politico το Ταμείο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επίτευξη της κατάλληλης ισορροπίας ανάμεσα στις δημόσιες δαπάνες και την αύξηση του χρέους θα αποδειχθεί δύσκολη άσκηση.
«Οι κυβερνήσεις ίσως πρέπει να εξετάσουν την αύξηση της φορολόγησης προοδευτικά στους πιο εύπορους πολίτες», επισημαίνεται στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού, όπου προτείνεται επίσης η αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, τον πλούτο και τα κεφαλαιακά κέρδη.
Η πάταξη της φοροαποφυγής των εταιρειών και ένας παγκόσμιος ψηφιακός φόρος θα φέρουν επίσης περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία, προσθέτει το Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης