Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Kurz κατά Τουρκίας για Oruc Reis, Βαρώσια: Αν συνεχίσει έτσι, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις

Πυρά Kurz κατά Τουρκίας για Oruc Reis, Βαρώσια: Αν συνεχίσει έτσι, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις
Καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο, ο Sebastian Kurz, με ανάρτησή του στο Twitter.
Ο Αυστριακός καγκελάριος με δύο Tweet σήμερα το απόγευμα Τρίτη 13/10, καταδίκασε την κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο με τη νέα έξοδο του Oruc Reis στα ανοιχτά, αλλά και την επιλογή της Τουρκίας να ανοίξει τα Βαρώσια στην Κύπρο, επιλογή που προκαλεί τριβές και στο εσωτερικό του ψευδοκράτους.
Ο Sebastian Kurz καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας
«Καταδικάζω απερίφραστα τις νέες έρευνες του πλοίου Oruc Reis στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο.
Και οι δύο κινήσεις παραβιάζουν ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο», έγραψε ο Αυστριακός καγκελάριος και πρόσθεσε: «Αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την απειλή κυρώσεων της ΕΕ.
Επίσης, θα πρέπει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».
Ο Sebastian Kurz ήταν ο μόνος που μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές του μήνα χρησιμοποίησε τη φράση «κυρώσεις» σε δήλωσή του.
Ο Αυστριακός καγκελάριος, σε ανάρτηση που έκανε στο Τwitter, τόνισε πως «η ΕΕ εξέφρασε ξεκάθαρα την απειλή για κυρώσεις στην Τουρκία, αν συνεχίσει να παραβιάζει τους διεθνείς νόμους.
Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε να επιβληθούν κυρώσεις στη Λευκορωσία», έγραψε ο Kurz.
Νωρίτερα, τόσο ο Charles Michel όσο και η Ursula von der Leyen είχαν αποφύγει να χρησιμοποιήσουν τον όρο «κυρώσεις», κάνοντας λόγο στη συνέντευξη Τύπου για «εργαλεία» που, αν χρειαστεί, «θα χρησιμοποιηθούν».
 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης