Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. προχωράει ο ΟΠΑΠ - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Στην έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. προχωράει ο ΟΠΑΠ - Επιβεβαίωση ΒΝ
ΟΠΑΠ: Έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ
Σε έκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. ευρώ προχωράει ο ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, επειβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του bankingnews Προς έκδοση ομολόγου 200 εκατ ευρώ από τον ΟΠΑΠ με επιτόκιο 2,3% - Σε καλή πορεία ο όμιλος τη Δευτέρα 21/09.
Όπως ανέφερε το Bankingnews «την έκδοση ομολόγου ύψους 200 εκατ ευρώ σχεδιάζει σύντομα ο ΟΠΑΠ με στόχο επιτόκιο 2,3% ή και χαμηλότερα προς την ζώνη του 2,2%.
Ο ΟΠΑΠ διαθέτοντας ισχυρό ταμείο, υψηλή ρευστότητα και ικανότητα προσαρμογής στην πανδημία, όπως έδειξε και με τα αποτελέσματα α΄6μήνου 2020... μπορεί να απορροφήσει γρήγορα τους κραδασμούς.
Η έκδοση ομολόγου σχετίζεται με ενίσχυση της ρευστότητας και νέα αναπτυξιακά σχέδια.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση εμφανίζεται θετική για τις προοπτικές του ομίλου ΟΠΑΠ.
Την πεποίθηση του ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναδεικνύουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι κατάλληλα τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει όποιες προκλήσεις προκύψουν λόγω της πανδημίας COVID-19, εξέφρασε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Jan Karas, μιλώντας πρόσφατα στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου 2020 του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατ. ευρώ, παρότι το σύνολο του εμπορικού δικτύου της εταιρείας επανήλθε πλήρως σε λειτουργία τον Ιούνιο 2020, μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου.
Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 507,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34,8% ετησίως, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 102,5 εκατ. ευρώ (-49,1%), αντανακλώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας».

Αναλυτικά η σημερινή 13/10 ανακοίνωση της εισηγμένης

Η ανώνυμη εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.E.» (η Εταιρεία), σύμφωνα με τον Ν.3556/2007 και τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τo Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 13.10.2020 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (ευρώ 200.000.000), με ελάχιστο ποσό εκατό πενήντα εκατομμύρια ευρώ (ευρώ 150.000.000) (το Ομολογιακό Δάνειο), σύμφωνα με τον Ν. 4548/2018 και τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 3156/2003, τη διάθεση των ομολογιών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών του στο επενδυτικό κοινό θα διαμορφωθεί κατόπιν λήψης της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.
Οι ειδικότεροι όροι του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα Κοινού Ομολογιακού Δανείου και στο Ενημερωτικό Δελτίο, που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα τεθούν στη διάθεση του επενδυτικού κοινού.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης