Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Περιλαμβάνει παιδιά από 12 ετών στην κλινική μελέτη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Pfizer: Περιλαμβάνει παιδιά από 12 ετών στην κλινική μελέτη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Tον Σεπτέμβριο η Pfizer αύξησε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κλινικές της δοκιμές σε 44.000 από 30.000 εντάσσοντας νέους από 16 ετών, αλλά και άτομα με ασθένειες όπως HIV, ηπατίτιδα C και Β
Τον Σεπτέμβριο η Pfizer δεν αύξησε μόνο τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κλινικές της δοκιμές σε 44.000 από 30.000 αλλά και το ηλικιακό εύρος αυτών, προκειμένου να συμπεριλάβει νέους από την ηλικία των 16 ετών, αλλά και άτομα με ασθένειες όπως HIV, ηπατίτιδα C και ηπατίτιδα Β, ενώ λαμβάνοντας έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, εντάσσει στην κλινική δοκιμή και παιδιά από την ηλικία των 12 ετών.
Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες όπως η Pfizer, η Johnson & Johnson, η Moderna και η AstraZeneca ανταγωνίζονται για το ποια θα παρασκευάσει πρώτη ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον Covid-19.
Οι εταιρίες, έχουν δεσμευτεί ότι στις κλινικές τους δοκιμές θα διασφαλίσουν τη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικές φυλές, εθνικότητες και ηλικίες, ενώ θα ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες για την επιλογή τους.
Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο μήνα η Pfizer αύξησε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κλινικές της δοκιμές σε 44.000 από 30.000 εντάσσοντας νέους από την ηλικία των 16 ετών, αλλά και άτομα με ασθένειες όπως HIV, ηπατίτιδα C και ηπατίτιδα Β.
Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer διεξάγονται σε τέσσερις χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, για το νέο εμβόλιο κορωνοϊού, που παρασκευάζει μαζί με τη γερμανική BioNTech.
Την Παρασκευή οι εγγεγραμμένοι στην κλινική δοκιμή ανέρχονταν σε 37.864 και το 42% εξ αυτών, άνηκε στην ηλικιακή ομάδα 56 έως 85.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης