Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roche: Ετοιμάζει νέο τεστ αντιγόνων κορωνοϊού που δίνει αποτέλεσμα σε 18 λεπτά

Roche: Ετοιμάζει νέο τεστ αντιγόνων κορωνοϊού που δίνει αποτέλεσμα σε 18 λεπτά
Το τεστ της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας με την ονομασία Elecsys SARS-CoV-2 Antigen, γίνεται σε εργαστήριο και επιτρέπει τον εντοπισμό συγκεκριμένων αντιγόνων της ασθένειας
Η Roche θα κυκλοφορήσει ένα νέο τεστ αντιγόνων, το οποίο μπορεί να γίνεται μαζικά για τη διάγνωση του κορωνοϊού και θα μπορεί να δίνει αποτελέσματα σε 18 λεπτά, βοηθώντας αποτελεσματικά στην αποσυμφόρηση των συστημάτων υγείας.
Το τεστ της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας με την ονομασία Elecsys SARS-CoV-2 Antigen που προορίζεται να γίνεται σε εργαστήριο επιτρέπει τον εντοπισμό συγκεκριμένων αντιγόνων της ασθένειας.
Όπως αναφέρει ο ελβετικός όμιλος σε ανακοίνωσή του, η κυκλοφορία του προβλέπεται για το τέλος του έτους στις χώρες που αποδέχονται την σήμανση για τη συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα CE.
Ο ελβετικός όμιλος σχεδιάζει επίσης να καταθέσει αίτημα για εσπευσμένη χορήγηση αδείας για την αμερικανική αγορά.
Το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά στα μοριακά τεστ PCR ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού, όταν αυτά δεν είναι διαθέσιμα ή υπάρχει πίεση όσον αφορά τις δυνατότητες πραγματοποίησής τους, προκειμένου να βοηθηθούν οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας να κάνουν διάγνωση σε ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου αυτής, υπογραμμίζει ο ελβετικός όμιλος στην ανακοίνωσή του.
Το τεστ αυτό γίνεται σε λεγόμενα μηχανήματα Cobas, τα οποία υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία και εργαστήρια, και μπορούν να επεξεργαστούν έως και 300 δείγματα την ώρα και να δώσουν αποτέλεσμα σε 18 λεπτά, σύμφωνα με την Roche.
Από τότε που άρχισε η υγειονομική κρίση με την COVID-19, ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος έχει κυκλοφορήσει 8 τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού, ένα εκ των οποίων επιτρέπει την διάκριση της COVID-19 από την γρίπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης