Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση State Department: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές

Παρέμβαση State Department: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές
Μάλιστα, οι ΗΠΑ κατηγορούν την Άγκυρα ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή και ότι «σκοπίμως» περιπλέκει την επανεκκίνηση των συνομιλιών με την Ελλάδα
Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας λαμβάνουν οι ΗΠΑ μετά και την τελευταία τουρκική NAVTEX για έρευνες του τουρκικού πλοίου Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ειδικότερα, το State Department αποδοκιμάζει την απόφαση της Τουρκίας και την καλεί να σταματήσει τις προκλήσεις και να αρχίσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ κατηγορούν την Άγκυρα ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή και ότι «σκοπίμως» περιπλέκει την επανεκκίνηση των συνομιλιών με την Ελλάδα.
«Εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτή την πρόκληση και να αρχίσει αμέσως τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκπροσώπου του State Department, Morgan Ortagus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης