Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καιρίδης (ΝΔ): Ο Erdogan θέλει να μας παρασύρει στην παγίδα ενός θερμού επεισοδίου

tags :
Καιρίδης (ΝΔ): Ο Erdogan θέλει να μας παρασύρει στην παγίδα ενός θερμού επεισοδίου
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση ότι ο Erdogan θέλει να μας παρασύρει στην παγίδα ενός θερμού επεισοδίου διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δ. Καιρίδης αναφερόμενος στη νέα τουρκική navtex που φέρνει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ακόμα και σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.
«Ο Erdogan φλερτάρει με ένα θερμό επεισόδιο.
Το τερματίζει.
Είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη.
Δεν μας αφήνει ο Erdogan να ησυχάσουμε και να μπούμε σε μια κανονικότητα.
Παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τις διερευνητικές, έναντι της Ελλάδας, της ΕΕ αλλά και της Ουάσιγκτον, δείχνει μια δύσκολη ερμηνεύσιμη διάθεση να κοροϊδέψει.
Η αναξιοπιστία της Άγκυρας είναι ολοφάνερη σε όλους» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Καιρίδης, ο οποίος χαρακτήρισε προς τη σωστή κατεύθυνση τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Heiko Maas, ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψη του στην Άγκυρα, ζητώντας παράλληλα από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στη Μεσόγειο.
«Θα υπάρξουν δηλώσεις και από τους Αμερικανούς» είπε ο κ.Καιρίδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν οι δηλώσεις αλληλεγγύης και καταδίκης αρκούν, είπε ότι «πρέπει να εξαντλήσουμε τα διπλωματικά περιθώρια».
«Έχουμε πολλά χαρτιά ακόμα, π.χ. εμπάργκο όπλων, κυρώσεις κλπ.
Για εμάς έχει φτάσει η ώρα των κυρώσεων, ωστόσο θα πρέπει να πείσουμε και άλλους 25.
Κάποιοι ήταν διστακτικοί.
Είναι μια δύσκολη εξίσωση, γιατί ο Erdogan επιχειρεί να μας παρασύρει στο λάθος και να βρεθούμε μετά εμείς απολογούμενοι» τόνισε ο κ.Καιρίδης, υποστηρίζοντας πως «είμαστε παντελώς έτοιμοι και επιχειρησιακά, να κάνουμε τα δέοντα, αν χρειαστεί».
«Οποιαδήποτε κίνηση εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, αυτομάτως της επιτρέπει να ασκήσει πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Αν το Oruc Reis παραβιάζει τα 12 ν.μ., θα είναι μια κλιμάκωση» υπογράμμισε ο κ.Καιρίδης, αναφέροντας ότι «σιγά-σιγά το Βερολίνο θα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο».
Μάλιστα, εκτίμησε πως για την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση η συμπεριφορά της Τουρκίας θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητές της, καθώς «γίνεται πρόβλημα για όλους».
«Είναι ευρύτερο πρόβλημα και πρέπει να φροντίσουμε να το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με άλλους, ώστε να επιμεριστεί το κόστος.
Η Τουρκία θα είναι εδώ.
Πρέπει οι κινήσεις να μην στοχεύουν σε μικροκομματική εκμετάλλευση, αλλά στο μακροπρόθεσμο συμφέρον» επεσήμανε ο κ.Καιρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης