Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν πάμε στις διερευνητικές με την Τουρκία όσο υπάρχει το Oruc Reis στην περιοχή

Πέτσας: Δεν πάμε στις διερευνητικές με την Τουρκία όσο υπάρχει το Oruc Reis στην περιοχή
Θα θέσουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία όσο υπάρχει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στην περιοχή διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε πως η Ελλάδα θα ζητήσει να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας καθώς η Άγκυρα δεν είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.
«Το δίλημμα για την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρο.
Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις και αν επιμένει να δημιουργεί ένταση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις» είπε ο κ.Πέτσας.
Ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα τα αναπτύξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ σήμερα το απόγευμα.
Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η ΕΕ δε θα υπαναχωρήσει από αυτό που καλλιέργησε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς η πολιτική του κατευνασμού δε θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, ενώ επανέλαβε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι ξεκάθαρο και άφορα μόνο τις θαλάσσιες ζώνες.
«Θέλουμε να διευθετηθούν οι διαφορές μας και το αποδείξαμε με τις συμφωνίες που προχωρήσαμε με την Αίγυπτο και την Ιταλία.
Αν δεν τα βρούμε, υπάρχει και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης» υποστήριξε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για καμία ελληνική κυβέρνηση που να αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
Σε ερώτηση για το εάν ανέμενε την τούρκικη κίνηση με το Oruc Reis μετά από τη συνάντηση που είχαν Δένδιας και Τσαβούσογλου, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως προσωπικά δεν τον ξάφνιασε η τουρκική μεταστροφή, αναφέροντας πως οι εταίροι που πίστευαν ότι η Άγκυρα είναι αξιόπιστη, διαπίστωσαν την αναξιοπιστία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης