Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σε χρεοκοπία ένα ακόμα γνωστό Πρακτορείο Ταξιδίων του Λονδίνου

tags :
Σε χρεοκοπία ένα ακόμα γνωστό Πρακτορείο Ταξιδίων του Λονδίνου
Η Go Travel Ltd πουλούσε μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα διακοπών, την οποία και ήδη “πούλησε” σε άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες
Τίτλοι τέλους “έπεσαν” για έναν ακόμη δυναμικό εκπρόσωπο της βρετανικής βιομηχανία τουρισμού, το πρακτορείο Go Travel Ltd που είχε στην “ομπρέλα” του τα επίσης γνωστά brand των πρακτορείων Go Travel, Go Active Travel, Cultural Breaks, Lates και Coach Holidays.
Η Go Travel Ltd πουλούσε μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα διακοπών, την οποία και ήδη “πούλησε” σε άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρακτορείου, “Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι η Go Travel Ltd σταμάτησε τη λειτουργία της από τις 9 Οκτωβρίου 2020. Δυστυχώς, πρόσφατα υπήρξε μεγάλος αριθμός αξιώσεων αποζημίωσης από πελάτες μας και έχουμε χρησιμοποιήσει επιπλέον προσωπικό για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά, λάβετε υπόψη ότι η διεκπεραίωση των αξιώσεων μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.
Όταν υποβάλλετε την αξίωσή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε στείλει όλα τα έγγραφα, τις αποδείξεις και οποιαδήποτε άλλη τεκμηρίωση. Λαμβάνουμε πολλές εκατοντάδες email και κλήσεις κάθε εβδομάδα με γενικές ερωτήσεις και αυτό επηρεάζει σοβαρά το χρόνο επεξεργασίας τους, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής”.

Στη δίνη του κορωνοϊού ο κλάδος

Η πρώτη “βόμβα” πτώχευσης μεγάλου τουριστικού γραφείου, η οποία άφησε στα “κρύα του λουτρού” χιλιάδες τουρίστες και στη χώρα μας, ήταν από το πολύ μεγάλο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο «Labirint». Το πρακτορείο ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του ημέρα Σάββατο ενημερώνοντας τους 200.000 πελάτες της με γραπτή ανακοίνωση, μέσω διαδικτύου.
Ο βασικός λόγος της χρεοκοπίας του «Labirint» ήταν οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ideal-Tour, η οποία κατείχε το 99 % των μετοχών του Labirint, έναν από τους παλαιότερους «παίκτες» στην ελληνική τουριστική αγορά. Το χρέος, που βαραίνει συνολικά την Ideal-Tour φαίνεται πως ξεπερνά τα 31 εκ. ευρώ.
Ένα μήνα μετά, αρχές Σεπτεμβρίου δηλαδή, ένα ακόμη τουριστικό πρακτορείο της Ρωσίας, το Tour Operator Solvex οδηγείται σε χρεοκοπία, αν και σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της διεύθυνσης Τουρισμού της Ρωσίας ο ταξιδιωτικός πράκτορας Solvex Tour, στην Αγία Πετρούπολη, ανέστειλε τη λειτουργία του.
Και η ευρωπαϊκή αγορά δεν φάνηκε να κρατά σοβαρές αντιστάσεις στην επέλαση του κορωνοϊού. Στις 7 Αυγούστου 2020 ιστορική αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων του Ην. Βασιλείου, Voyager Travel, που ανήκει στην Voyager Systems, κηρύχθηκε σε καθεστώς πτώχευσης.
Το Voyager Systems, που είχε έδρα στο Stocksbridge του Σέφιλντ, ιδρύθηκε το 1991 και ήταν για πολλά χρόνια μέλος της Advantage Travel Partnership και εγγεγραμμένο μέλος της ΑΒΤΑ. Στην αλυσίδα ανήκαν επίσης τα brand, Voyager Travel, Voyager, Voyager Travel Direct, Voyager Ski, Frutin Travel, Go Gecko, Take me Faraway, Algarve Canclations, Canaries Canclations και Caribbean Canclations.
Στις 23 Αυγούστου 2020 οδηγείται στη χρεοκοπία και το γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου, STA Travel, που διέθετε αλυσίδα με 49 καταστήματα και 500 υπαλλήλους. Η χρεοκοπία ήρθε μετά την υποβολή αίτησης αφερεγγυότητας από την ελβετική μητρική εταιρεία της STA Travel, την Τετάρτη 19 Αυγούστου.
Φυσικά, μεγαλύτερος ήταν ο πάταγος που προκλήθηκε στον κλάδο, από την είδηση ότι η Thomas Cook Gmb της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 25 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου χρόνου, όταν η πανδημία απασχολούσε μόνον κάποιες ασιατικές χώρες.
Μόλις την άνοιξη του 2020, δύο στις τρεις τουριστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία οδηγούνταν σε πτώχευση λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του German Travel Association (DRV), το 80% των εταιρειών έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για βοήθεια από την ομοσπονδιακή ή κρατική κυβέρνηση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης