Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τρεις τραυματίες από την καταιγίδα στην Αττική - Καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο – Στις 195 οι κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια, κοπές δέντρων

Τρεις τραυματίες από την καταιγίδα στην Αττική - Καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο – Στις 195 οι κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια, κοπές δέντρων
Σε Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο τα περισσότερα προβλήματα
(upd5) Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτύπησε τις πρωινές ώρες σήμερα την Αττική η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με ισχυρές βροχοπτώσεις και που άφησε πίσω της αρκετά προβλήματα και καταστροφές.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Νέο Ηράκλειο, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων έσπασαν ακόμα και τσιμεντένιες κολώνες της ΔΕΗ ενώ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων σοβαρά μια 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα τραυματίστηκε όταν έπεσε μέρος του τοίχους του σπιτιού της στο κεφάλι της.
Άλλοι δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με ελαφριά τραύματα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 195 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική, ενώ πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή.
Αν και η κακοκαιρία ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.
Image
Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 195 κλήσεις από την Αττική.
Συνολικά μέχρι και αυτή την ώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. έχει δεχτεί σε όλη την Αττική 195 κλήσεις, εκ των οποίων οι 129 αφορούν σε κοπές δένδρων, 27 σε απομάκρυνση αντικειμένων και 39 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία, τα περισσότερα στο Νέο Ηράκλειο.
Σημειώνεται ότι έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα προς Μαρούσι, όπου είχε διακοπεί λόγω πτώσης τριών δένδρων, τα οποία έκοψαν και απομάκρυναν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής.
Image
Image
Τεράστιες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη ημέρα.
«Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο.
Γι' αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί.
Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών» είπε ο κ.Μπάμπαλος, τονίζοντας ότι ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους.
Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» είπε ο κ.Μπάμπαλος.
Image
Image
Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες.
Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.
Αυξημένη κίνηση επικράτησε νωρίτερα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προβλήματα προκλήθηκαν και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο μεταξύ των σταθμών Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.
Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά,
Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.
Παράλληλα υπήρξαν διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής και ιδιαίτερα σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης.
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η αποκατάσταση της ηλεκτροτόδησης αναμένεται σύντομα.
Εν τω μεταξύ,η κακοκαιρία προκάλεσε πτώση βράχων στις σιδηροδρομικές γραμμές της Χαλκίδας με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο προς την Χαλκίδα.

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σε Κορυδαλλό και Τατόι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Το μέτωπο των καταιγίδων, το οποίο, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κινήθηκε ανατολικά προκαλώντας μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, διασχίζει ήδη το Αιγαίο, όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους.
Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού.
Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη.
Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης