Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan ζήτησε από τον Michel (ΕΕ) συγκεκριμένα μέτρα ως αντάλλαγμα για την διάσκεψη στην Αν. Μεσόγειο και τις εντάσεις με την Ελλάδα

Ο Erdogan ζήτησε από τον Michel (ΕΕ) συγκεκριμένα μέτρα ως αντάλλαγμα για την διάσκεψη στην Αν. Μεσόγειο και τις εντάσεις με την Ελλάδα
O Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε ότι αναμένει συγκεκριμένα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διοργάνωση διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο
Η Τουρκία αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε ότι αναμένει συγκεκριμένα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διοργάνωση διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο.
O Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η διάσκεψη που πρότεινε η Τουρκία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για να εξαλείψει τις εντάσεις με την Ελλάδα.
Η τουρκική πλευρά υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις, παρόλο που η Τουρκία προσεγγίζει τα ζητήματα με καλή θέληση.
Ο Erdogan επανέλαβε τις προσδοκίες του σχετικά με την απελευθέρωση της βίζα της ΕΕ για Τούρκους πολίτες, την Τελωνειακή Ένωση και τις ευθύνες βάσει της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016 για τη μετανάστευση.
Η Τουρκία και η ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία στις 18 Μαρτίου 2016, για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων στην Ευρώπη.
Η Τουρκία ήταν η κύρια οδός για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Με τη συμφωνία, οι παράτυπες αφίξεις μειώθηκαν κατά 99%, σώζοντας τη ζωή πολλών που θα είχαν προσπαθήσει να περάσουν στην Ευρώπη από την θάλασσα.
Η Τουρκία έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα ότι οι Βρυξέλλες δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους βάσει της συμφωνίας.
Ο Erdogan τόνισε επίσης ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ πρέπει να αναζωογονηθούν.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Michel ο Erdogan αναφέρθηκε και στις εντάσεις στον Καύκασο και κάλεσε την ΕΕ να έχει μια σαφή στάση για την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν.
Σημείωσε ότι οι επιθέσεις των δυνάμεων της Αρμενίας στους αγωγούς φυσικού αερίου απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στις 10 Οκτωβρίου δεν κράτησε ούτε μια μέρα, καθώς η Αρμενία πραγματοποίησε επιθέσεις στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, τη Γκάνα, σύμφωνα με την Τουρκία.
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των επιθέσεων, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε στις 12/10 ότι 41 πολίτες σκοτώθηκαν και 207 άλλοι τραυματίστηκαν.
Περίπου 1.185 σπίτια, 148 κρατικές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημίες.

Φιέστα Erdogan

To κόμμα της Μητέρας Πατρίδας, το οποίο ήρθε στην εξουσία στις 3 Νοεμβρίου 2002, θα γιορτάσει τη 18η επέτειο στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Παρά την επιδημία κορωνοϊού, ο αριθμός των νέων μελών του AKP πλησίασε το 1 εκατομμύριο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου της 1ης Οκτωβρίου 2020, το κόμμα AKP κατέχει ρεκόρ μελών.
Κατά συνέπεια, ο αριθμός των μελών του AKParty είναι 10.592.000.
Το CHP, το οποίο είναι το δεύτερο κόμμα στον αριθμό των μελών, έχει το ένα δέκατο των μελών του AK Party, διαθέτει 1.592.000 μέλη.
Το MHP έχει 495.644 μέλη, το κόμμα IYI έχει 306.809 μέλη, το κόμμα Saadet έχει 217.441 και το HDP έχει 39.816 μέλη.
Ένα στα 3 νέα μέλη του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας είναι κάτω των 30 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης