Τελευταία Νέα
Speculator

Τα κενά της Deloitte στην MLS, η Laserlock και τα στοιχεία που δείχνουν νέα μίνι Folli Follie

Τα κενά της Deloitte στην MLS, η Laserlock και τα στοιχεία που δείχνουν νέα μίνι Folli Follie
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν και άλλες… τρύπες στην MLS
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν και άλλες τρύπες αλλά και συναλλαγές που πρέπει να διερευνηθούν στην MLS με συνέπεια να είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να αποδειχτεί μια μίνι Folli Follie.
Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 10 ημέρες ώστε η MLS να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του bankingnews ότι ουδέν πόρισμα παρουσιάστηκε στις 18/09 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και να παραδεχτεί εμμέσως ότι δεν πρόκειται να επανέλθει σε διαπραγμάτευση τον Οκτώβριο, αλλά ούτε και το Νοέμβριο καθώς το εξάμηνο του 2020 δεν πρόκειται να δημοσιευτεί πριν το τέλος του 2020 στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Η εταιρία αναφέρεται μόνο στο ζήτημα των άυλων στοιχείων δηλώνοντας ότι η απομείωση που υπολογίζει η Deloitte είναι 8,15 εκ ευρώ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρίας στις 31.12.2018 ήταν ΕΥΡΩ 25,383 εκ. μειωμένα κατά ΕΥΡΩ 91χιλ. λόγω κεφαλαιοποιήσεων σε σχέση με τα δημοσιευμένα.
Σε αυτά εφαρμόστηκε επιπρόσθετη απόσβεση κατά ΕΥΡΩ 4,598 εκ. και απομείωση αξίας ΕΥΡΩ 3,552 εκ. λόγω μειωμένων πωλήσεων κατά το 2019 και α’ εξάμηνο 2020.
Βέβαια θα έχει ενδιαφέρον να αναφέρει η εταιρία με ποιο business plan και συγκεκριμένα ποιος το υπόγραψε προεξοφλήθηκαν υψηλότερες πωλήσεις το 2019 και το 2020.
Από τα στοιχεία της έκθεσης που έφερε στο φως η εφημερίδα Καθημερινή κάνοντας ένα μικρό λάθος ότι δεν είχαν παραδοθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ είχαν παραδοθεί από την περασμένη Πέμπτη έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση της laserlock.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στην έκθεση υπάρχουν αναφορές για τη Laserlock μια εταιρία που στο παρελθόν ο κ. Καματάκης ήθελε να βάλει στο Χρηματιστήριο αλλά και συμβάσεις που ο ίδιος έχει υπογράψει με την εισηγμένη.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Βασικός μέτοχος της εταιρείας, με 30%, είναι ο ιδρυτής της MLS Ιωάννης Καματάκης, ενώ η Ticaboo Investments, με έδρα την Κύπρο, ελέγχει το 41% της εταιρείας. Στη Laserlock καθήκοντα προέδρου τελεί η Σοφία Ζαχαριάδου, μητέρα της συζύγου του κ. Καματάκη, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει η αδερφή του ιδίου Δέσποινα Καματάκη. Κατά τις χρήσεις του 2016 και 2017 τα έσοδα της εταιρείας συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ προήλθαν σχεδόν αποκλειστικά από την MLS, ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία για το 2018.
Για τη χρήση του 2019, η Laserlock έχει τιμολογήσει 434.000 ευρώ για υπηρεσίες που παρέσχε στην MLS, με τους ορκωτούς ελεγκτές να αναφέρουν πως η εταιρεία δεν έλαβε οικονομικές προσφορές από τρίτους, πριν προχωρήσει στη σύναψη των συμβάσεων με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία.
Κατά την περίοδο 2016-2018, η MLS συνήψε συμβάσεις έργων project management και ανάπτυξης λογισμικού με τον ιδρυτή της κ. Καματάκη, ο οποίος έλαβε, μέσω αυτών, συνολικές αμοιβές 715.000 ευρώ».
Στις οικονομικές καταστάσεις της MLS 2016-2017 οι αγορές αθροιστικά από την Laserlock ανέρχονται σε 1 εκ ευρώ (επιβεβαιώνοντας τα περί μοναδικού πελάτη) ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το 2018.
Στις οικονομικές καταστάσεις της MLS αναφέρονται αγορές 180.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο τέλος του 2016 η laserlock έχει πάρει προκαταβολές 376.000 ευρώ και το επόμενο έτος παίρνει αλλά περίπου 300.000 ευρώ ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 παίρνει άλλα 200.000 ευρώ και στο δεύτερο εξάμηνο γίνεται και τιμολόγηση 434000 ευρώ.
Το σύνολο των αμοιβών των μελών ΔΣ της MLS όπως καταγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις ανέρχεται σε 1,8 εκ ευρώ στην τριετία 2016-2018.
Από τα στοιχεία της Deloitte δεν φαίνεται πως η laserlock έπρεπε να έχει ενοποιηθεί λόγω άσκησης ουσιώδους διοικητικόύ ελέγχου μέσω συγγενικών προσώπων του κου Καματάκη.
Στις καταστάσεις της MLS 2018 αναφέρεται όμως υπάρχει και ένα άλλο κοινό μέλος ΔΣ ο κ. Κωνσταντούλας ενώ στη λίστα των επτά μελών του ΔΣ εμφανίζεται και ο κ. Καματάκης ηλιόδωρος του Νικολάου.
Κατά συνέπεια οι οικονομικές καταστάσεις πάσχουν και σε αυτό το επίπεδο καθώς 4 από 7 μέλη του ΔΣ της laserlock συνδέονται με τον επικεφαλής της MLS..
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews στην έκθεση της ΕΛΤΕ υπάρχουν και άλλα ευρήματα τα οποία είναι άγνωστο αν έχουν διερευνηθεί ή απλώς αγνοήθηκαν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης