Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η αεροπορική κίνηση δεν θα επανέλθει σε προ-κρίσης επίπεδα έως το 2024

Fitch: Η αεροπορική κίνηση δεν θα επανέλθει σε προ-κρίσης επίπεδα έως το 2024
Απαισιόδοξη η Fitch Ratings για τον αεροπορικό κλάδο
Η αεροπορική κίνηση δεν αναμένεται να επιστρέψει σε προ-πανδημίας επίπεδα έως το 2024, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings, εν μέσω ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων.
Ο αμερικανικός οίκος προβλέπει τα επίπεδα αεροπορικής κίνησης να παραμείνουν κατά 30% χαμηλότερα το 2021, σε σύγκριση με το 2019, όταν μέχρι πρότινος έκανε λόγο για υποχώρηση 22%.
Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Αμερική, η αεροπορική κίνηση θα παραμείνει το επόμενο έτος περίπου 30%-40% κάτω από τα επίπεδα του 2019, ενώ σε ένα δυσμενές σενάριο θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και το 50%.
Η Fitch αναμένει ότι η ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή ΕΜΕΑ θα είναι πιο αργή από ό,τι σε άλλες περιοχές, λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του ιού, των συναφών ταξιδιωτικών περιορισμών και μιας βαθιάς οικονομικής ύφεσης το 2020.
Ενδεικτικά, για το επόμενο έτος η κίνηση ενδέχεται να είναι μειωμένη ακόμη και κατά 70% σε σύγκριση με το 2019.
«Οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς χαμηλού κόστους θα ανακάμψουν γρηγορότερα από τους αερομεταφορείς παλαιού τύπου λόγω χαμηλότερης βάσης κόστους και ζήτησης μικρών αποστάσεων και αναψυχής.
Η ανάκαμψη της Ρωσίας θα επωφεληθεί από μια σημαντική εγχώρια βάση, αλλά οι αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής θα ανακάμψουν αργά λόγω της εξάρτησης από διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.
Η Fitch αναμένει μια υψηλότερη του μέσου όρου πτώση της ζήτησης στη Λατινική Αμερική λόγω του υψηλού επιπέδου λοιμώξεων και των αυστηρών περιορισμών σε ορισμένες χώρες.
Η βασική μας υπόθεση αντικατοπτρίζει ότι η κίνηση έχει μειωθεί, περίπου 75% το 2020 και 50% το 2021 -σε σύγκριση με το 2019.
Η κυκλοφορία σε βασικές αγορές της APAC, με εξαίρεση την Κίνα και το Βιετνάμ, αναμένεται να παραμείνει πολύ κάτω από τα επίπεδα του 2019 το 2021», σημειώνεται.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης