Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οργανισμό Τουριστικής Προβολής ιδρύουν οι ξενοδόχοι της Δράμας, σε συνεργασία με τους δήμους

Οργανισμό Τουριστικής Προβολής ιδρύουν οι ξενοδόχοι της Δράμας, σε συνεργασία με τους δήμους
Oι ξενοδόχοι της Δράμας «ανασυντάσσουν» τις δυνάμεις τους για την επόμενη μέρα και σε συνεργασία με τους πέντε δήμους του νομού οργανώνουν την τουριστική ανάδειξη της περιοχής
Την ώρα που ο τουρισμός περνάει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία, οι ξενοδόχοι της Δράμας «ανασυντάσσουν» τις δυνάμεις τους για την επόμενη μέρα και σε συνεργασία με τους πέντε δήμους του νομού οργανώνουν την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.
Με το νέο έτος ο νομός Δράμας θα έχει τον δικό του Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και το ολοκληρωμένο πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού για τα επόμενα τρία χρόνια.
Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, ο οποίος τόνισε: «Επανατοποθετούμε την περιοχή μας στον τουριστικό χάρτη, αξιοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη εγκρίναμε τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος με το ποσό των 160.000 ευρώ ενώ αναμένουμε και την οριστική έγκριση για ακόμα 135.000 ευρώ για την ανάδειξη του πρωτογενή τομέα».
«Σκοπός μας είναι να μην μείνουμε άπραγοι αυτό το διάστημα της ύφεσης.
Θέλουμε να αναδείξουμε όλες τις ομορφιές και τα σημεία που αξίζει να γνωρίσει κανείς στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή και να ανεβάσουμε τη μέση ετήσια πληρότητα των καταλυμάτων μας από το 25% στο 40% με 50% σε βάθος πενταετίας.
Σταδιακά δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάδειξη του τόπου μας και πιστεύουμε ότι αυτό θα συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, επεσήμανε ο κ. Καλλίας.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, «ο νομός Δράμας διαθέτει συνολικά 2000 κλίνες.
Ο τουρισμός δεν είναι καταλυτικός για την οικονομία του τόπου.
Είναι όμως σημαντικός και μπορεί να αναπτυχθεί.
Ειδικά οι τομείς του οινοτουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού και γενικότερα των ειδικών μορφών τουρισμού».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης