Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Με το Oruc Reis η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή

tags :
Daily Sabah: Με το Oruc Reis η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή
«Εάν υπάρχει (σ.σ. φυσικό αέριο), σίγουρα θα το εντοπίσουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez
Το σεισμικό εξερευνητικό σκάφος Oruc Reis της Τουρκίας έφυγε από το λιμάνι της Αττάλειας νωρίς το πρωί της Δευτέρας (12/10) για να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες νοτίως του Καστελόριζου έως τις 22 Οκτωβρίου, μετά τη δήλωση Navtex διάρκειας 10 ημερών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Sabah.
Συμφωνά με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, το σκάφος θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο συνοδευόμενο από άλλα δύο σκάφη, τα Ataman και Cengiz Han.
Οι εργασίες συντήρησης στο Oruc Reis έχουν ολοκληρωθεί και επιστρέφει στην αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez τη Δευτέρα (12/10).
«Το σκάφος μας θα ‘‘ακτινογραφήσει’' την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Dönmez στο Twitter, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί έρευνες και να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή.
«Εάν υπάρχει (σ.σ. φυσικό αέριο), σίγουρα θα το εντοπίσουμε», κατέληξε.
Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας Fahrettin Altun δήλωσε επίσης τη Δευτέρα (12/10) στο Twitter:
«Παραμένουμε δεσμευμένοι σε μια διπλωματική λύση και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να υποστηρίξουν τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας.
Αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις εάν λένε ‘‘τα δικά μου είναι δικά μου και τα δικά σου υπό διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε.
Η επιστροφή του τουρκικού πλοίου έρχεται μια μέρα αφότου το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε δήλωση κατηγορώντας την Ελλάδα για «ανειλικρινή στάση» καθώς η Αθήνα με επαναλαμβανόμενες ενέργειές της αυξάνει την ένταση ενώ ταυτόχρονα δηλώνει έτοιμη για διάλογο.
Μεταξύ άλλων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κηρύσσει στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο για να συμπέσει με τους εορτασμούς της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης