Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Daily Sabah... πεθαίνει τον πολιτικά ανίκανο και απατεώνα Macron και στηρίζει Le Pen!

Η Daily Sabah... πεθαίνει τον πολιτικά ανίκανο και απατεώνα Macron και στηρίζει Le Pen!
Νέα επίθεση της Daily Sabah, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου κατά των Μουσουλμάνων και του Ισλάμ με το πρόσχημα της «Ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης»
Για το θάνατο του πολιτικού Emmanuel Macron μιλά η Daily Sabah, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου κατά των Μουσουλμάνων και του Ισλάμ με το πρόσχημα της «Ισλαμιστικής ριζοσπαστικοποίησης».
Όπως αναφέρει η Daily Sabah, ακόμα κι αν δεν θυμάται τίποτα από τις προπτυχιακές σπουδές του για τον Roland Barthes και τη συμβολή του στη λογοτεχνική κριτική, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron πρέπει να θυμάται ότι ο συγγραφέας της προ-μοντερνιστικής εποχής είναι νεκρός.
Και στη σύγχρονη εποχή μας, θα τον αποκαλούσαμε «σεναριογράφο» (Ο Macron σπούδασε φιλοσοφία στο Nanterre).
Σε αντίθεση με έναν συγγραφέα, ένας "σεναριογράφος" συνδυάζει προϋπάρχοντα κείμενα με νέους τρόπους.
Ο «συγγραφέας-Θεός» του Barthes βασίζεται σε προηγούμενα κείμενα, κανόνες και συμβάσεις.
Και εμείς - ο αναγνώστης - έχουμε την ευθύνη να στραφούμε σε αυτά για να κατανοήσουμε ένα κείμενο.
Ο σεναριογράφος, από την άλλη πλευρά, δεν έχει παρελθόν.
Γεννιέται με το κείμενό του.
Έτσι, εμείς οι αναγνώστες είμαστε τώρα ελεύθεροι στους δικούς μας «ερμηνευτικούς ορίζοντες».
Κατά συνέπεια, ο θάνατος του συγγραφέα είναι η γέννηση του αναγνώστη.
Για έναν Γάλλο λογοτεχνικό θεωρητικό, δοκιμιογράφο, φιλόσοφο και κριτικό, οι ιδέες του Barthes επηρέασαν την ανάπτυξη αρκετών θεωρητικών σχολών.
Το πιο γνωστό έργο του, το δοκίμιο με τίτλο "Ο θάνατος του συγγραφέα" δημοσιεύθηκε 10 χρόνια πριν από τη γέννηση του Macron.
Πρέπει να έχει διαβάσει τουλάχιστον μια περίληψη του ήταν ότι το αρχικό κείμενο.
Ποιος γνώριζε την προσπάθεια του Macron να συντάξει το ιερό βιβλίο του Ισλάμ, το Κοράνι, μια πράξη που θα σήμαινε εκ νέου το θάνατο της ιδέας ότι ήταν πολιτικός με την παραδοσιακή έννοια της λέξης που επικρατεί στη Γαλλία;
Οι πολιτικές του υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης να απορρίψει τις τουρκικές εκκλήσεις για συνομιλίες, την πρόκλησή του σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία και τη Λιβύη και την αποστολή αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πράξη πολιτικού.
Όχι καλή ή αποτελεσματική - με κάθε τρόπο - αλλά σε κάθε περίπτωση πολιτική πράξη.
Ακόμη και το να ζητά από τους Αζέρους να σταματήσουν να απωθούν τους κατακτητές από τη γη τους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πολιτική κίνηση.
Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη αρμενική διασπορά στη Γαλλία, η οποία θα ψηφίζει σε λιγότερο από δύο χρόνια, αλλά όχι τόσο πολλοί απόδημοι Αζέροι.
Σε αυτές τις δύο πολιτικές, ο Γάλλος Πρόεδρος μπορεί να δει μια ματιά υπόσχεσης για έναρξη ενός περιφερειακού ευρωπαϊκού ή καυκάσιου πολέμου.
Ειδικά μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ θα παρέχει το έναυσμα του θανάτου του ΝΑΤΟ.
"Αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Macron πριν από ένα χρόνο.
Αλλά άλλοι ηγέτες στο ΝΑΤΟ ήταν αρκετά έξυπνοι για να υποθέσουν ότι αυτό που εννοούσε ο Macron όταν πρότεινε να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή στρατιωτική συμμαχία για να διώξει τους Αμερικανούς από την Ευρώπη ήταν Νο. 1, ο Macron στερείται οικονομικών πόρων οποιουδήποτε Αμερικανού προέδρου για να πληρώσει για μια τέτοια συμμαχία, και Νο. 2, νεκρό ή όχι, το ΝΑΤΟ και οι 200.000 GI Joes, εάν είναι απαραίτητο, βοηθούν την Ευρώπη να κρατήσει τους Ρώσους στα ανατολικά του Βόλγα.
Αλλά ο χρόνος περνά και στις 8 Απριλίου 2022, είναι πολύ κοντά στη Marine le Pen, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Σοσιαλιστές δεν πρόκειται να αφήσουν το χάος να επικρατήσει στις τάξεις τους, κάτι που έκανε τον Macron τη μοναδική επιλογή για σχεδόν όλους.
Γνωρίζει επίσης ότι οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο και δεν μπορούν να στηρίξουν το αγόρι του Ρότσιλντ, αλλά θα βρουν έναν πραγματικό Ρεπουμπλικανικό.
Έλλειψη περιφερειακού πολέμου και 500 δισ. δολαρίων που δεν προέρχονται από το "ελληνικό αέριο και πετρέλαιο στο Αιγαίο Πέλαγος" σύντομα - λόγω των Τούρκων - τι πρέπει να κάνει;
Να καθίσει και να ξαναγράψει το Κοράνι για τους Μουσουλμάνους.
Με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσει το Κοράνι τόσο συγκαταβατικό, προσαρμόσιμο και κοσμικό, κάτι που θα μπορούσε να συγκινήσει ακόμη και τον Ροβεσπιέρο, τραβώντας έτσι το χαλί κάτω από τα πόδια της Marine, ενώ θα δείξει στους Ρεπουμπλικάνους ότι έχει το πνευματικό βάθος που επιθυμούν.
Έτσι, ο Macron σήκωσε τα μανίκια του, τράβηξε ένα κενό φύλλο χαρτιού και μια πένα και άρχισε να γράφει τους κανόνες του Ισλάμ αφήνοντας έξω κάθε σημείο που τον ανησυχεί.
Αλλά ένα πρόβλημα είναι ότι οι Γάλλοι πολιτικοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν οργανωμένες θρησκείες.
Η εκκλησία και το κράτος διαχωρίζονται στη Γαλλία λόγω της αρχής της εκκομίσκευσης.
Δεύτερον, υπάρχει το απαραβίαστο του κειμένου του Ισλάμ.
Υπάρχει μια επιστήμη και η ιστορία της αποδεικνύει πώς αυτή η σοφία έχει εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα.
Η αυθεντικότητα του Κορανίου και τα λόγια του Προφήτη ήταν ανέκαθεν ένα άρθρο πίστης.
Η πραγματικότητα είναι αυτή: ο Macron δεν ανησυχεί για το Ισλάμ.
Οι διάφορες θρησκείες έρχονται και παρέρχονται, αλλά το Ισλάμ είναι τόσο ειρηνικό όσο οποιοδήποτε σύστημα πίστης.
Οι ανησυχίες του Macron προέρχονται από το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε κακό αντίγραφο της Marine Le Pen.
Πρακτικά έπεσε σε έναν ακροδεξιό ρατσιστικό, χριστιανικό φανατισμό.
Η διαφορά μεταξύ αυτού και του Νορβηγού δολοφόνου Anders Behring Breivik, ή του δολοφόνου της Νέας Ζηλανδίας Brenton Harrison Tarrant, είναι ότι ο τελευταίος φάνηκε να είναι λιγότερο ανεκτικός στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους.
Κανείς δεν πρόκειται να ρίξει μια σταγόνα για το θάνατο του πολιτικού Macron.
Ήταν ένας ανίκανος απατεώνας, καταλήγει η Daily Sabah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης