Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Νέα κίνηση νομισματικής σύσφιξης από την Κεντρική Τράπεζα - Αύξησε τα επιτόκια αποθεματικών λίρας

tags :
Τουρκία: Νέα κίνηση νομισματικής σύσφιξης από την Κεντρική Τράπεζα - Αύξησε τα επιτόκια αποθεματικών λίρας
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω των προσπαθειών της χώρας να στηρίξει την τουρκική λίρα που έφτασε σε χαμηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα
Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τη Δευτέρα τα επιτόκια για τα απαιτούμενα αποθεματικά λίρας της Τουρκίας κατά 200 μονάδες βάσης για όλες τις τράπεζες.
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω των προσπαθειών της χώρας να στηρίξει την τουρκική λίρα που έφτασε σε χαμηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, κοντά στις 8 λίρες ανά δολάριο.
Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα την Παρασκευή αύξησε το επιτόκιο swap τουρκικής λίρας κατά 150 μονάδες βάσης σε 11,75% από 10,25%.
"Οι τράπεζες που πληρούν τις πραγματικές απαιτήσεις αύξησης δανείων θα έχουν ποσοστό αποζημίωσης 9% στα απαιτούμενα αποθεματικά λίρας, ενώ το επιτόκιο για άλλους θα είναι 2%", ανέφερε.
Οι νέες τιμές θα ισχύουν από την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου.
Η τράπεζα είπε επίσης ότι μείωσε κατά το ήμισυ το επιτόκιο προμήθειας για τα απαιτούμενα αποθεματικά σε καταθέσεις συναλλάγματος και κεφάλαια συμμετοχής.
Οι αναλυτές επεσήμαναν ότι αυτοί οι κανονισμοί υποστηρίζουν άλλα βήματα στο πλαίσιο της πρόσφατης διαδικασίας εξομάλυνσης από την οικονομική πτώση που προκλήθηκε από τη νέα πανδημία του κορωνοϊού, βελτιώνοντας τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης