Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs προς επενδυτές: Σορτάρετε άμεσα το δολάριο, εκτός αν εκλεγεί ο Trump

tags :
Goldman Sachs προς επενδυτές: Σορτάρετε άμεσα το δολάριο, εκτός αν εκλεγεί ο Trump
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, κατέχει επί του παρόντος διψήφιο προβάδισμα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ
Αρνητικές θέσεις έναντι του δολαρίου ΗΠΑ συστήνει η Goldman Sachs, υποστηρίζοντας ότι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τις δοκιμές εμβολίων και τις εκλογές των ΗΠΑ θα ασκήσουν σημαντική πίεση στο δολάριο.
Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, οι αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρουν ότι υπάρχουν πολύ χαμηλές πιθανότητες να στηριχθεί το δολάριο μέχρι το τέλος του έτους.
Μάλιστα, ανέφεραν ότι μόνο μια εκλογική νίκη για τον Πρόεδρο Donald Trump, ή μια σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο των εμβολίων θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στην πτώση του δολαρίου.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, κατέχει επί του παρόντος διψήφιο προβάδισμα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ και ένα πλεονέκτημα στην πλειονότητα των βασικών πολιτειών swing.
Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο του εμβολίου, η Pfizer αναμένει «οριστικά αποτελέσματα» από την τρίτη φάση της δοκιμής εμβολίου κορωνοϊού έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η Moderna έχει δηλώσει ότι η πρώτη ενδιάμεση ανάλυση των δοκιμών της φάσης 3 θα πρέπει να είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο.
«Εάν τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά, αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα μπορεί να είναι επαρκή για να υπονοήσουν μια μεγάλη πιθανότητα έκτακτης έγκρισης από το FDA έως το τέλος του έτους», ανέφερε η Goldman Sachs.
Ένας άλλος κίνδυνος είναι ένα εμβόλιο που είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το αναμενόμενο, αν και η ομάδα της Pandl εκτιμά ότι αυτό πιθανότατα θα ωθήσει το χρονοδιάγραμμα ανάκαμψης πίσω για περίπου ένα τρίμηνο, λόγω της μεγάλης ποσότητας άλλων εμβολίων που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης