Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επένδυση - μαμούθ ύψους 486 εκατ. δολαρίων σε υπό δοκιμή θεραπεία της AstraZeneca για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Επένδυση - μαμούθ ύψους 486 εκατ. δολαρίων σε υπό δοκιμή θεραπεία της AstraZeneca για τον κορωνοϊό
Η επένδυση θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη διανομή 100.000 δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της Astra Zeneca μέχρι το τέλος του 2020
Μισό δισεκατομμύριο δολάρια επενδύουν οι ΗΠΑ στην ανάπτυξη και τη διανομή σε μεγάλη κλίμακα μιας θεραπείας κατά της Covid-19 του βρετανικού εργαστηρίου AstraZeneca, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη φάση κλινικών δοκιμών, δήλωσε η φαρμακευτική εταιρεία στις 12 Οκτωβρίου 2020.
Συγκεκριμένα η αμερικανική κυβέρνηση με την επένδυση ύψους  486 εκατ. δολαρίων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη διανομή 100.000 δόσεων του υποψήφιου εμβολίου μέχρι το τέλος του 2020 και μπορεί να αποκτήσει άλλο ένα εκατομμύριο για το 2021, διευκρίνισε.
«Οι δοκιμές της φάσης 3 του συνδυασμού αντισωμάτων AZD7442 προχωρούν γρήγορα», προσθέτει ο βρετανικός όμιλος.
Σε δύο δοκιμές, που θα πραγματοποιηθούν «στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού», θα «συμμετάσχουν 6.000 ενήλικοι για την πρόληψη της Covid-19 και επιπλέον δοκιμές σε περίπου 4.000 ενηλικους θα αφορούν τη θεραπεία μολύνσεων» από τον νέο κορωνοϊό, εξηγεί.
Το φάρμακο AZD7442 είναι ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων μακράς διαρκείας που προέρχονται από ασθενείς που ανέρρωσαν από την Covid-19, ανακαλύφθηκαν από το αμερικανικό ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ και για τα οποία η AstraZeneca πήρε άδεια τον Ιούνιο (του 2020).
Στο τελικό στάδιο οι κλινικές δοκιμές
Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένα φάρμακο αντισωμάτων κατά του Covid-19 προχωρά στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών και θα χορηγηθεί σε περισσότερα από 6.000 άτομα ξεκινώντας τις επόμενες εβδομάδες.
Το φάρμακο θα αξιολογηθεί για την ικανότητά του να αποτρέπει την μόλυνση μέχρι και για ένα χρόνο σε ορισμένα άτομα, καθώς και ως προληπτικό φάρμακο όταν οι ασθενείς έχουν εκτεθεί στον ιό.
Άλλες δοκιμές θα εξετάσουν τις δυνατότητές του ως θεραπεία, μόλις οι ασθενείς εμφανίσουν συμπτώματα.
Ο συνδυασμός αντισώματος μακράς δράσης «έχει τη δυνατότητα να παρέχει άμεση και μακροχρόνια επίδραση τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία λοιμώξεων Covid-19», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Pascal Soriot, αργά την Παρασκευή (9/10/2020).
Η Astra είναι μία από τις πολλές εταιρείες που διερευνούν μονοκλωνικά αντισώματα ως τρόπο πρόληψης και θεραπείας του Covid-19, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για πληθυσμούς υψηλού κινδύνου που ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται καλά σε ένα εμβόλιο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης