Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμική διέγερση στην Κρήτη – Πέντε δονήσεις με την ισχυρότερη στα 5,2 Ρίχτερ βόρεια της Σητείας

Σεισμική διέγερση στην Κρήτη – Πέντε δονήσεις με την ισχυρότερη στα 5,2 Ρίχτερ βόρεια της Σητείας
Οι σεισμοί καταγράφηκαν σε διάστημα τεσσάρων ωρών
Σεισμική διέγερση καταγράφεται βόρεια της Σητείας της Κρήτης από νωρίς σήμερα Δευτέρα 12/10 τα ξημερώματα καθώς σε διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών έχουν καταγραφεί πέντε δονήσεις με την ισχυρότερη να εντοπίζεται στα 5,2 Ρίχτερ.
Σμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη —«ισχυρή»— δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας• η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
Στις 03:44 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση με το επίκεντρό της να εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, ενώ η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.
Η τέταρτη μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:38 ώρα Ελλάδος, στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας ενώ η πέμπτη καταγράφηκε στον ίδιο θαλάσσιο χώρο στις 07:11 το πρωί και ήταν η ισχυρότερη, καθώς μετρήθηκε στα 5,2 Ρίχτερ.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου υποστηρίζοντας πως στα θετικά είναι ότι οι δονήσεις αυτές καταγράφονται στον θαλάσσιο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης