Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση αναστολών συμβάσεων σε ΕΡΓΑΝΗ και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

tags :
Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση αναστολών συμβάσεων σε ΕΡΓΑΝΗ και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως και 31 Οκτωβρίου
Ξεκίνησε η δεύτερη φάση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου για τις  δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, καθώς για τις αντίστοιχες δηλώσεις εργαζομένων, καθώς και για τις διορθώσεις στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Ειδικότερα, ανοιχτό είναι το σύστημα για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους ως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.
Οι επιχειρήσειςπου  υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζομένους τους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο το μήνα Σεπτέμβριο είτε χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.
•    Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης εργασίας εργαζόμενου/ων όλο τον μήνα η επιχείρηση υποβάλει μόνο μία δήλωση.
•    Στην περίπτωση αναστολής εργαζόμενου για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση – εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.
Μονομερείς δηλώσεις εποχικών
Όσον αφορά στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτούργησαν, αυτές υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου για την ειδική αποζημίωση 534 ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Ειδικές κατηγορίες

Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως και 31 Οκτωβρίου
Οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία:«Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι έως την 15η Οκτωβρίου στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο σύστημα «Εργάνη» θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση για τις προθεσμίες υποβολής των αντίστοιχων δηλώσεών τους.
Όπως παγίως συμβαίνει, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία διασταυρώσεων και ελέγχων με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας και των φορέων που καταβάλλουν αποζημιώσεις.
Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού μπορούν να εγγραφούν έως την 15η Οκτωβρίου στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.
Όσοι έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν στην ειδική αυτή πλατφόρμα, μπορούν να υποβάλλουν παραπάνω από μία αίτηση εγγραφής καθώς με ξεχωριστές αιτήσεις /ορθές επαναλήψεις μπορούν να δηλώσουν περισσότερες από μία ειδικότητες.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης