Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αζερμπαϊτζάν: Επτά οι νεκροί των αρμενικών νυκτερινών βομβαρδισμών στην πόλη Ganja

Αζερμπαϊτζάν: Επτά οι νεκροί των αρμενικών νυκτερινών βομβαρδισμών στην πόλη Ganja
Διέψευσε το υπουργείο Άμυνας της αυτονομιστικής περιφέρειας του Nagorno Karabakh  ότι βομβάρδισε την Ganja
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς που έπληξαν την πόλη Γκάντζα (Ganja) του Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσε η αζερινή διπλωματία,  κατηγορώντας τις αρμενικές δυνάμεις, παρά την εκεχειρία που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε ισχύ στη σύγκρουση στο Nagorno Karabakh.
«Νέα πυραυλική επίθεση από τις αρμενικές δυνάμεις σε κατοικημένη ζώνη στην Ganja, τη δεύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, 7 νεκροί και 33 τραυματίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter, δημοσιοποιώντας  και φωτογραφίες από καταστροφές.
Ωστόσο, διέψευσε το υπουργείο Άμυνας της αυτονομιστικής περιφέρειας του Nagorno Karabakh στη συνέχεια πως βομβάρδισε την Ganja.
«Είναι απόλυτο ψέμα», δήλωσε και διαβεβαίωσε πως «σέβεται τη συμφωνία ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός» ενώ κατηγόρησε την αζερινή πλευρά ότι έπληξε «το Στεπανακέρτ, το Χαντρούτ, το Μαρτούνι και άλλες κατοικημένες ζώνες».
Το Stepanakert, πρωτεύουσα του Nagorno Karabakh, έγινε στόχος πληγμάτων στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται εκεί και έκαναν λόγο για 3- 4 κύματα βομβαρδισμών ακολουθούμενα από περίπου 10 εκρήξεις.
Σημειώνεται ότι μια ανθρωπιστική εκεχειρία για να επιτραπεί η ανταλλαγή των σορών στρατιωτών και αιχμαλώτων τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι του Σαββάτου 10/10 (11:00 ώρα Ελλάδας), όμως τα δύο στρατόπεδα αλληλοκατηγορούνται ότι δεν την τηρούν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης