Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Γίνεται πια ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την πόλη

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Γίνεται πια ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την πόλη
"Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε", είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Φεβρουάριο μετά από περίπου 20 χρόνια προσπαθειών, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε.
 Και γίνεται πια ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την πόλη, αλλά θα μπει στον διεθνή χάρτη αυτό το μουσείο»,  ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «έχω πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε».
Image
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε μαζί με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη,  στη μόνιμη συλλογή του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει 172 έργα από 78 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Image
Ακόμη, επισκέφθηκε την περιοδική έκθεση UBUNTU, η οποία αποτελείται από 66 έργα 34 αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, επιλεγμένα από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ.
Σημειώνεται ότι τον κ. Μητσοτάκη ξενάγησαν ο κ. Δαυίδ και η σύζυγός του Λάνα Ντιμπιέρ, οι οποίοι εξήγησαν τις πηγές έμπνευσης των καλλιτεχνών και πώς αποτυπώνονται στα έργα.
Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί ακόμα την περιοδική έκθεση Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας, της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Hellas, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA International.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης