Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Θέλουμε να κάνουμε το ΚΙΝΑΛ κόμμα εξουσίας - Ο Έλληνας έζησε καλά με το ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Θέλουμε να κάνουμε το ΚΙΝΑΛ κόμμα εξουσίας - Ο Έλληνας έζησε καλά με το ΠΑΣΟΚ
Τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή, προοδευτική που μόνο εμείς, το Κίνημα Αλλαγής,  μπορούμε να καθοδηγήσουμε
Την αποφασιστικότητά της να επαναφέρει το Κίνημα Αλλαγής στην κορυφή της πολιτική και να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας εκφράζει η Φώφη Γεννηματά.
Σε συνέντευξη της στα ΝΕΑ υποστηρίζει ότι "θέλουμε να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Διανύσαμε έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο τη τελευταία δεκαετία και αντέξαμε. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά.
Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε. Η δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ ξέφτισε. Η κοινωνία έζησε το ΣΥΡΙΖΑ και ζει και τη ΝΔ.  Αναστοχάζεται.
Θυμάται πότε έζησε καλύτερα και αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα ψηλότερα. Τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή, προοδευτική που μόνο εμείς, το Κίνημα Αλλαγής,  μπορούμε να καθοδηγήσουμε".
 
Το ΚΙΝΑΛ είναι η αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση
Αναφερόμενη στην αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, με τη μορφή που ασκείται από τα κόμματα υποστηρίζει πως " το ΚΙΝΑΛ είναι η προοδευτική δύναμη που αποτελεί ουσιαστικό ανάχωμα στη Συντήρηση.
Η παράταξη που κάνει  πραγματική αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις. Ανοίγουμε τις οργανώσεις και τους τομείς πολιτικής στα νέα μυαλά , στη νέα γενιά.
Συνδεόμαστε ξανά  με τους κοινωνικούς χώρους, τα συνδικάτα, τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες, όλους τους αγωνιστές της καθημερινότητας που κρατούν την κοινωνία όρθια.  
Ερωτηθείς για το ποια πιστεύει ότι είναι τα βασικά σημεία στα οποία απέτυχε η κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως "η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο σε όλους τους τομείς, με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας.
Τα λάθη της είναι πια ορατά με σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες. Γι’ αυτό και η δυσφορία παίρνει πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά. 
Στη δεύτερη φάση της πανδημίας τους ξέφυγε ο έλεγχος.  Από την καραντίνα στον εφησυχασμό και στη χαλαρότητα. Κανένας σχεδιασμός για τον άνοιγμα της οικονομίας και των συνόρων.
Ελλιπή και επιπόλαια μέτρα στον τουρισμό. Αποσπασματικά και καθυστερημένα στην οικονομία, σε βάρος μικρομεσαίων και εργαζομένων. Επέβαλαν ουσιαστικά τον συνωστισμό στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άφησαν στην τύχη τους τα γηροκομεία και τις δομές κοινωνικής φροντίδας και μεταναστών. 
Το κράτος επανιδρύεται με γαλάζιους μετακλητούς. Εύβοια, Θεσσαλία, Ιόνια νησιά στενάζουν από τις καταστροφές, η Κυβέρνηση τους άφησε μόνους. Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο: μετά το «μισή δουλειά-μισός μισθός» περάσαμε στο «δεν πληρώνω υπερωρίες». Η Τουρκία, απουσία κυρώσεων, συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις.
Νέα πρόκληση τώρα σε βάρος της Κύπρου με την Αμμόχωστο. Αλήθεια εξακολουθεί να είναι  ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης  μετά από αυτές τις εξελίξεις; Το «αλάθητο» του κ. Μητσοτάκη κλονίζεται πλέον σε όλους τους τομείς".

Οικονομία, επενδύσεις και υγεία

Σχολιάζοντας την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα υπογράμμισε πως "η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ, 100 δισ. παραγωγικών επενδύσεων σε ορίζοντα τετραετίας.
Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν 50.000 νέες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, και θα γίνουν πόλοι εργασίας, δημιουργίας, ανάπτυξης και νέου πλούτου σε κάθε περιφέρεια. Παρουσιάσαμε το νέο  παραγωγικό μοντέλο που προτείνουμε στη Θεσσαλονίκη.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να διατεθεί περίπου το 50% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις, με  ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, χωρίς να χαθεί κανένα ευρώ.
Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες επενδύσεις στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στις έξυπνες υποδομές, στο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε εμβληματικές επενδύσεις για να αξιοποιήσουμε το πλούσιο ταλέντο και τις γνώσεις των νέων μας.
Και γιατί όχι, να δημιουργήσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις με τεχνολογίες αιχμής που θα εξάγουν τεχνογνωσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Προφανώς, κάθε μεγάλη επένδυση  -και ιδιαίτερα στη νέα ψηφιακή οικονομία- είναι καλοδεχούμενη, εφόσον έχει προστιθέμενη αξία για τη χώρα, από τις εγκαταστάσεις μέχρι τις θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα".
Στην ερώτηση "τι έχει μεγαλύτερη σημασία, η διάσωση της οικονομίας ή η δημόσια υγεία;"
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απαντά πως "δεν πρόκειται για δίλημμα.
Και όσοι το παρουσιάζουν έτσι, προσπαθούν να κρυφτούν από τις ευθύνες τους. Μια νέα καραντίνα θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία.
Η Κυβέρνηση είχε αρκετούς μήνες να σχεδιάσει το άνοιγμα της οικονομίας μέσα σε δύσκολες, αλλά γενικώς προβλέψιμες συνθήκες.
Είχε και έχει την ευθύνη να μας κρατήσει ασφαλείς.
Έχει ευθύνη για τις αποφάσεις που καθορίζουν την καθημερινότητά μας, τα ωράρια, τους κανόνες ασφάλειας, τη λειτουργία των νοσοκομείων, τη μετακίνηση των πολιτών, τα τεστ, την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Ας ακούσει επιτέλους τις προτάσεις μας, πριν να είναι αργά.

Η Ελλάδα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα Δημοκρατίας στην Ευρώπη

Αναφερόμενη στην απόφαση για την Χρυσή Αυγή δήλωσε πως "η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε μια ιστορική απόφαση. Δικαίωσε τα θύματα και τη Δημοκρατία.  Θωράκισε το κύρος της Δικαιοσύνης και επιβεβαίωσε ότι σε αυτόν τον τόπο δε χωρά ο φασισμός.
Η Χρυσή Αυγή είναι και με δικαστική απόφαση πια, εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της μια συμμορία που ήθελε να ανατρέψει τη Δημοκρατία με όπλα τη βία και το μίσος. 
Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο, ότι μπορούμε να τελειώνουμε με τους νεοναζί, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Πρώτοι εμείς ως ΠΑΣΟΚ τότε, επισημάναμε ότι πρόκειται για εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Πολλοί δεν άκουγαν.
Γι’ αυτό και τώρα επιμένουμε ότι ο αγώνας δεν τελειώνει στην αίθουσα του δικαστηρίου ή έξω από το Εφετείο. Συνεχίζεται στο δημόσιο διάλογο, στη Βουλή, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας".
Τέλος υπογράμμισε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι η προοδευτική διέξοδος απέναντι στη συντήρηση.
"Το αφήγημα του κ.Τσίπρα κατέρρευσε όταν δοκιμάστηκε στην πράξη, με την κυβερνητική του πολιτική.
Όπου συνεργάστηκε  με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και στελέχη της καραμανλικής δεξιάς  και επένδυσαν στο μίσος και στο λαϊκισμό, στη χειραγώγηση των θεσμών και εξευτέλισαν αρχές και αξίες της αριστεράς. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίποτα δεν δείχνει ότι άλλαξαν.
Είναι πια ακίνδυνος αντίπαλος για τη ΝΔ. Η Παράταξή μας είναι ο προοδευτικός πόλος.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματική αντιπολίτευση, που δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια συνέπειας και υπευθυνότητας. Κάθε μας κριτική, συνοδεύεται από προτάσεις. Κάθε μας πρόταση εμπεριέχει τις αξίες και το έργο του ΠΑΣΟΚ, όπως στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κοινωνία εισπράττει ότι το κίνημα μας μπορεί να γίνει το στήριγμά της" καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης