Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σκέφτεται σοβαρά, για εκλογές ο Μητσοτάκης το α΄ τρίμηνο 2021 – Η επερχόμενη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς

Το σκέφτεται σοβαρά, για εκλογές ο Μητσοτάκης το α΄ τρίμηνο 2021 – Η επερχόμενη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς
Στελέχη πέριξ του Μητσοτάκη εισηγούνται εκλογές το α΄ τρίμηνο του 2021
Με έναν «πεθαμένο» ΣΥΡΙΖΑ γεμάτο αντάρτικα και διαξηφισμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του να διαχειρίζεται μία πανδημία και μία οικονομική κρίση που έχει κλείσει τώρα 8 μήνες στην ελληνική οικονομία.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, του ανοίγονται πάρα πολλές ευκαιρίες για πολιτικές πρωτοβουλίες και ίσως και αντιπερισπασμούς καθώς γνωρίζει καλά ότι μοναδικός του αντίπαλος είναι ο ίδιος, οι στενοί του σύμβουλοι και η κυβέρνησή του.
Kαι φυσικά τα προβλήματα, χρόνια και εμβόλιμα της οικονομικής κρίσης.
Μία από αυτές, όπως ομολογούν στενοί του συνδαιτημόνες, είναι οι εκλογές μετά από την εξάλειψη της πανδημίας την οποία κάποιοι – εάν ευσταθούν τα σενάρια για έλευση του εμβολίου τον Δεκέμβρio - την ορίζουν στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
Μάλιστα, η συγκυρία αυτή θα ταιριάζει με την πολιτική σημειολογία που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
«Μέχρι τώρα κάναμε πολιτική διαχείριση της πανδημίας, τώρα ζητούμε νέα εντολή για την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας έργου» λέει πρωθυπουργικός σύμβουλος.

Όλοι εν δυνάμει αμφισβητίες του Τσίπρα

Είναι περιττό να αναλυθεί ότι μία απόφαση για εκλογική αναμέτρηση θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα θέσει εκτός κόμματος τον ήδη αμφισβητούμενο Αλέξη Τσίπρα. Τελικά, όπως λέει το παρασκήνιο, να μην είναι και τόσο αθώα τα δημοσιεύματα για ραντεβού Τσακαλώτου με επιχειρηματίες.
Υπάρχει γενική αμφισβήτηση και γκρίνια για τις κινήσεις Τσίπρα, για τις νεποτιστικές διαθέσεις της Ζανέτ Τσίπρα, για τα «μπερδέματα» του Νίκου Παππά, τον όχι και τόσο αθώο τρόπο που κινείται ο Καλογήρου αλλά και τις μακιαβελικές διαθέσεις του διδύμου Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου. Και θα τολμήσω και μία πρόβλεψη.
Τώρα που μπαίνει ξανά στην Βουλή μετά από 15 μήνες αγώνα για την καταμέτρηση των ψήφων του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η ηγεσία του κόμματος δεν θα είναι και πολύ ήσυχη. Όλοι θυμόμαστε πως εκδιώχθηκε σε παλαιό ανασχηματισμό από την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος δεν είναι τυχαίος. Σε αυτόν οφείλεται ως ένα βαθμό η προσέλκυση πασοκογενών ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο μεγάλο νομό της Αιτωλοακαρνανίας όσο και στη αχανή Β Αθήνας…

Η ζύμωση για νέο κόμμα

Και φυσικά, όλη η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδηθεί από το ΚΙΝΑΛ που έχει καταντήσει ένα μαυσωλείο σοσιαλοδημοκρατικών ιδεών το οποίο δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Όπως φυσικά δεν πρόκειται ο Βαρουφάκης να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης μάζας που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπει ότι η ηγεσία του δεν μπορεί να σηκώσει τις ευθύνες μίας πολιτικής ωρίμανσης και σοβαρής και με πρόγραμμα αντιπολίτευσης.
Όπως θα πει και στέλεχος της Αριστεράς με «Παππάδες και Πολάκηδες» κάνει απλά σαματά, δεν πείθεις κανέναν.
 Ο μεγάλος ελιγμός Μητσοτάκη προς το κέντρο δεν θέλει ακραίες φωνές, ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με επιχειρηματίες δυσαρεστημένους του νέου συστήματος… Χρειάζεσαι περιεχόμενο, στρατηγική και νέα πρόσωπα, άφθαρτα αλλά διαβασμένα…
Η απάντηση για το που θα διαχυθούν οι χιλιάδες αριστερόστροφοι ψήφοι περνάει μέσα από την δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα κινείται κεντροαριστερά με νέα πρόσωπα και σύγχρονο λόγο. Με αποκήρυξη των μπαχαλάκηδων και άλλων αριστερών κλισέ για την αγορά και την ελληνική οικονομία.
 Και ίσως αυτό να βρίσκεται τόσο στο μυαλό του Πάνου Σκουρλέτη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που βλέπουν ότι το σύγχρονο ιδεολογικό περιεχόμενο που θα δώσει απαντήσεις στους πολίτες λείπει εντελώς από τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς, το μεγάλο αβαντάζ του Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο ότι έχει την υποστήριξη του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς αλλά και όσοι εκπροσωπούν την Κεντροαριστερά και Αριστερά δεν μπορούν να πείσουν σαν αυθύπαρκτες προσωπικότητες. Πόσο μάλλον όταν ιδεολογικά τα κόμματά τους ανήκουν πλέον στο φθαρμένο συμβατικό πολιτικό ιστό.
Γι’ αυτό και πρώτη φορά σοβαρά σκέφτεται να προβεί σε εκλογική διαδικασία εξπρές μετά την δύσκολη και μακρά συγκυρία της πανδημίας για να «τελειώσει» μία και καλή την υπόθεση αντιπολίτευση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης